Badminton

Axelsen undgår kontroversiel kineser i Odense

Lettere modstand til Viktor Axelsen i første runde, mens Mia Blichfeldts vej mod Denmark Open-semifinalen ser fordelagtig ud.

Viktor Axelsen skal alligevel ikke møde verdensranglistens nummer 10 i første runde ved Denmark Open.

Kinesiske Shi Yu Qi, der på kontroversiel vis trak sig fra semifinalen ved Thomas Cup i lørdags og fik massiv kritik for det, stiller nemlig ikke op i turneringen, der begynder i Odense tirsdag. Det fremgår i et opdateret kampprogram.

I stedet møder Axelsen singaporeanske Loh Kean Yew, som er nummer 41 i verden. Umiddelbart er singaporeaneren en mindre kendt spiller, men Axelsen har et særligt kendskab til ham.

Den danske stjerne, der er flyttet til Dubai, har nemlig haft glæde af Loh Kean Yews talenter på en badmintonbane til træninger.

Uden for træningsbanen har Axelsen mødt den 24-årige singaporeaner to gange før. Begge gange i Spain Masters henholdsvis i 2019 og 2020, hvor det er blevet til dansk sejr begge gange. Loh Kean Yew vandt dog et sæt i seneste møde.

Vejen til semifinalen er banet for Blichfeldt

Axelsen må vente til onsdag for at komme i kamp. Så lang tid skal Danmarks bedste kvindesingle, Mia Blichfeldt, ikke vente.

Hun spiller sidste kamp på bane 1 tirsdag, og mens hun ser sine kollegaer og konkurrenter tage hul på turneringen i løbet af dagen, kan hun glæde sig over, at hendes vej mod en topplacering på papiret er blevet noget lettere.

Begge seedede spillere i hendes del af turneringstræet har nemlig trukket sig. Derfor kan hun hverken møde førsteseedede Chen Yufei eller ottendeseedede Michelle Li, som slog Blichfeldt ud af turneringen i Odense sidste år.

Dermed ser vejen mod en semifinaleplads yderst medgørlig ud på papiret.

Se Denmark Open på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY tirsdag fra klokken 8.55.