Badminton

Danskere overraskende videre – OL-sølvvindere trækker sig efter få dueller

Efter bare tre minutter på banen trak de kinesiske OL-sølvvindere sig fra badmintonturneringen Denmark Open.

Den danske damedouble Amalie Magelund og Freja Ravn er videre til anden runde ved Denmark Open.

Det sker, efter de topseedede kinesere Chen Qing Chen og Jia Yi Fan efter bare seks dueller måtte opgive at fortsætte, da damedoublen gav op ved stillingen 5-1 til danskerne.

Vi kunne se fra første duel, at der var noget galt

Amalie Magelund, landsholdsspiller

Fra kampens begyndelse var det tydeligt, at Chen Qing Chen ikke kunne bevæge sig optimalt rundt på den grønne badmintonbane.

Og efter bare tre minutters spil sendte kineseren fjerbolden midt i nettet, tog sig til ryggen og sagde efterfølgende tak for kampen til dommeren.

- Det var tydeligt, at hun slet ikke viste noget som helst. Hun bevægede sig slet ikke. De danske piger kan ikke gøre for det, og det har skabt en åbning for dem til videre hen i turneringen, siger TV 2 SPORTs badmintonekspert Tine Baun.

Store kinesiske favoritter

Den danske damedouble var på forhånd ikke levnet mange chancer i første runde mod de olympiske sølvvindere i damedouble fra Tokyo.

Hos bookmakerne kunne man inden kampstart spille kinesiske Chen Qing Chen og Jia Yi Fan til odds 1,01, hvorimod danskerne gav indskuddet tolv gange igen.

Det svarer til en favoritværdighed på i omegnen af 92 procent til Kina og 8 procent til den danske duo.

Græd under opvarmningen

Op til kampen var det tydeligt for den danske damedouble, at der var noget galt med deres kinesiske modstandere.

- Vi lagde allerede mærke til det ude i opvarmningshallen, at Chen gik og græd, siger Amalie Magelund til TV 2 SPORT.

Danskerne bemærkede, at den kinesiske damedouble ikke rigtig varmede op, men det ændrede ikke på Magelund og Ravns tilgang til kampen, som de kalder "meget mærkelig".

- Vi kunne se fra første duel, at der var noget galt. Så det var bare et spørgsmål om, hvornår de ville trække sig. En ærgerlig oplevelse, for vi havde glædet os til at spille mod dem, forklarer Amalie Magelund.

Den danske damedouble skal i torsdagens anden runde – formentlig – møde ny kinesisk modstand i form af Du Yue og Li Wen Mei.