Badminton

- Jeg har været virkelig bange, siger dansker efter uhyggelig optakt

Mai Surrow og doublemakkeren Julie Finne-Ipsen spillede en flot kamp ved Denmark Open på trods af Surrows voldsomme optakt.

- Når man har været igennem så meget smerte og været bange på det niveau, jeg har været, vil man bare gerne ind og have noget af sin hverdag tilbage.

- Man vil bare gerne ind og have noget af det, man er vant til. Jeg vil bare komme videre, for det har ikke været særligt sjovt. Jeg har virkelig været bange og presset.

Sådan lød ordene fra en stærkt rørt Mai Surrow efter førsterundekampen ved Denmark Open.

For selvom flere af de danske badmintonspillere har haft en hård optakt til Denmark Open med en masse opslidende opgør ved sidste uges VM for hold, overgår Mai Surrows optakt dem alle.

Surrow har været hårdt ramt af sygdom i optakten og blev først udskrevet fra hospitalet sidste tirsdag efter fire-fem dages indlæggelse, hvor hun blandt andet mistede bevidstheden af smerte og endte på akutafdelingen i flere timer.

Tirsdag var hun dog tilbage på højeste niveau, og på trods af en voldsom forberedelse leverede hun badminton fra øverste hylde, selvom hun og makkeren Julie Finne-Ipsen tabte knebent i tre sæt.

- Det gør rigtig ondt lige nu. Men jeg er bare sindssygt glad for, at jeg bare kan gå på banen, og så ved jeg ikke lige, hvordan vi kunne spille, som vi gør.

- Så jeg er rigtig glad, men jeg er også ok smadret lige nu, siger Mai Surrow til TV 2 SPORT efter kampen, som danskerne tabte mod Gabriela Stoeva og Stefani Stoeva med cifrene 21-17, 14-21, 18-21.

Det har været "ekstremt"

Og man forstår godt, hvorfor hun er "smadret".

Surrow har nemlig været igennem et hårdt sygdomsforløb, der startede som en virus, men pludselig udviklede sig voldsomt for Surrow, der aldrig før har oplevet noget lignende.

- For et par uger siden blev jeg meget, meget syg med en bronkitisvirus og lå med 40 i feber i et par dage. I mellemtiden fik jeg så en mellemørebetændelse, som jeg fik noget medicin mod, men jeg responderede overhovedet ikke på det.

- Så udviklede det sig til en meget alvorlig øreinfektion på øregangen på højre øre, og før jeg så mig om, var jeg indlagt på hospitalet på akutten i otte timer, fordi de troede, jeg havde meningitis, og så var jeg ellers indlagt i fire-fem dage.

- Det har været meget ekstremt, og det sidder selvfølgelig i skallen på mig. Det gør ondt, når kroppen har været lukket så meget ned på den måde i så lang tid. Nærmest tre uger nu. Det gør bare ondt, og det er selvfølgelig hårdt.

Kunne hun spille?

Den turbulente optakt har også betydet, at der naturligvis har været tvivl om, hvorvidt hun kunne spille.

Surrow selv ville dog gå langt for at komme på banen, da hun ellers kunne risikere at få en bøde for at melde afbud til for mange turneringer.

- Jeg er virkelig ikke ude på ballade. Men dels har jeg ikke råd til at betale en kæmpe bøde, og dels vil jeg bare gerne bevise overfor mig selv, at det hele nok skal gå, lød det fra Surrow.

Leverede flot

På trods af den noget voldsomme optakt leverede damedoublen altså fornemt på halgulvet i Odense og tvang et stærkt bulgarsk par ud i tre sæt.

Faktisk spillede de så godt, at Surrow selv ikke helt kunne forstå det:

- Jeg er sindssygt imponeret over, vi kunne levere det her. Jeg ved, vi har det her niveau, men ikke at vi kunne gøre det i dag, siger hun.

På trods af en hård optakt leverede den danske damedouble flot i kampen mod bulgarerne. Video: TV 2 SPORT

Desværre var det ikke nok for danskerne, der nu er ude af Denmark Open.

Se turneringen på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.