Badminton

TV 2-kommentator debuterer som dommer

Dennis Bostrup indtog en uvant rolle, da TV 2 SPORT indledte onsdagens sending fra Denmark Open.

Historien bag er ganske hyggelig, men jobbet som linjedommer tager Dennis Bostrup ganske alvorligt.

Det understregede TV 2 SPORTs badmintonredaktør og faste kommentator, inden han onsdag formiddag debuterede som linjedommer ved Super 1000-turnerningen Denmark Open.

- Det er et væddemål, jeg har tabt til Jim Laugesen, men jeg gør det også af respekt for det arbejde, linjedommerne laver rundtomkring. Det er frivilligt, og de får ikke ret mange takke for det. Jeg vil gerne være med til at sætte fokus på den kæmpestore indsats, der får dansk badminton til at løbe rundt, siger en smånervøs Dennis Bostrup.

Det er en stor turnering. Er du nervøs?

- Det begynder faktisk at kilde lidt i maven. Jeg vil hellere kommentere, men nu står jeg her, og jeg skal helst ikke lave nogen fejl i dag, griner han under optakten.

Hverken Dennis Bostrup eller hans sædvanlige makker i kommentatorboksen, Jim Laugesen, kan huske præcist, hvad væddemålet gik ud på. Men de er enige om, at Bostrup tabte – og med den nødvendige introduktion er han altså blevet klar til at dømme ved Denmark Open på linje med de øvrige dommere.

Tirsdag kom Dennis Bostrup i aktion allerede i den første bold mellem thaierne Puttita Supajirakul og Sapsiree Taerattanachai og englænderne Chloe Birch og Lauren Smith. Bostrup kaldte - korrekt - den første bold ude.

Til stor glæde i kommentatorboksen:

- Godt set, Dennis. Første kald - og godt ude med armene, lød det fra væddemålets vinder, Jim Laugesen.

En sjov oplevelse

Kampen endte 21-15, 21-7 til parret fra Thailand. Og så endte den som en god og givende oplevelse for Bostrup.

- Der er mange ting, der skal foregå korrekt. Der er nærmest en militær disciplin – men også et supergodt sammenhold mellem linjedommerne. Det var en sjov oplevelse at sidde helt tæt på.

- Man skal være koncentreret hele tiden, for spillerne lægger deres liv i det her. Så skal jeg jo ikke sidde og lave fejl. Men der er også noget spillemæssigt, man ikke ser herfra. I den her kamp spillede de næsten ikke til linjerne, sagde Dennis Bostrup, da han var tilbage på sin vante plads i kommentatorboksen.

- Samtidig vil jeg gerne opfordre interesserede til at melde sig, for der er faktisk ofte brug for dommere.

TV 2 SPORT sender direkte fra Denmark Open hele ugen. Se sendeplanen her.