Badminton

Axelsen blev blød om hjertet, da han kiggede op på tribunen

Viktor Axelsen kalder det en kæmpe motivation, at hans datter nu er blevet så gammel, at hun kan være i hallen og heppe.

Viktor Axelsen kom perfekt i gang med Denmark Open på hjemmebane i Odense.

Den danske badmintonstjerne indledte Super 1000-turneringen på dansk jord med en overbevisende sejr over det singaporeanske stortalent Loh Kean Yew.

Det danske hjemmebanepublikum var gode til at heppe danskeren til sejr. Blandt de danske tilhængere var der dog et par stykker, der stak ud i mængden. Efter sejren fik Axelsen øje på sin familie, og han havde meget svært ved at skjule sin begejstring.

Da du kiggede ud efter kampen, stod der en meget sød, lille datter i Yonex-tøj og vinkede oppe på tribunen. Var det svært ikke at blive lidt blød om hjertet?

- Jo, det var det selvfølgelig. Det er selvfølgelig fedt. Det er fedt, hun efterhånden bliver stå stor, at hun kan forstå bare en lille smule af, at det er mig, der løber rundt og laver noget nede på banen.

- Det er en kæmpe motivation, at vi kan give Vega et indblik i, hvordan vi lever. Så det er rigtig dejligt, siger Axelsen efter sejren til TV 2 SPORT.

Se Axelsens reaktion, da han får øje på sin datter, i videoen øverst i artiklen.

Har brugt mental energi

Viktor Axelsen gav efter kampen også udtryk for, at det var en vigtig sejr. Det var dog ikke helt uden problemer, at danskerne kæmpede sig gennem onsdagens sejr over Loh Kean Yew, som han har trænet sammen med i Dubai.

- Jeg var enormt fokuseret i dag (onsdag, red.). Selvom det har set overbevisende ud, har jeg haft et par uger, hvor jeg virkelig skulle kæmpe for at vinde mine kampe som første herresingle (ved Thomas Cup, red.).

- Det er klart, jeg har brugt mental energi, så det kræver også, jeg er fuldt fokuseret, lød det fra Axelsen efter sejren.

Axelsen vandt 21-19, 21-14. I anden runde møder han indiske Lakshya Sen.