Badminton

Blichfeldt overraskende ude af Denmark Open - her er de danske resultater

Seks danske spillere/par var i aktion ved anden runde af Denmark Open torsdag. To gik videre. Få det fulde overblik over danskernes kampe herunder.

Mia Blichfeldt var første dansker i aktion i Denmark Opens anden runde, og selvom hun på papiret var favorit til at vinde sit opgør, måtte hun forlade hallen med et nederlag i to sæt.

Mia Blichfeldt - Clara Azurmendi: 12-21, 18-21

Allerede fra kampens start havde danskeren problemer med at finde linjerne, og da hendes spanske modstander udviste stor sikkerhed i spillet, blev det hurtigt en svær opgave for Blichfeldt.

Ved stillingen 18-10 til Azurmendi var det, som om Blichfeldt fandt noget af sit sædvanlige spil frem, og med publikum i ryggen tog hun flere point i træk.

Desværre for Mia Blichfeldt fik spanieren igen fat og lukkede første sæt i sikker stil.

"Kom så"

Andet sæt begyndte igen med personlige fejl fra Blichfeldt, og hendes spanske modstander fik hurtig et sikkert forspring. Men så skete der noget.

Azurmendi fik pludselig problemer med at finde længden på sine løft, og de ellers så velfungerende smasher endte flere gange udenfor sidelinjen, hvilket gav Blichfeldt mod på kampen.

Danskeren begyndte at motivere sig selv med "kom så"-råb, og hun hentede fire point i træk. Herfra bølgede sættet frem og tilbage, men Blichfeldt fik sig kæmpet op på 14-18 og senere 16-19 til spanieren med flere stærke slag fra bagbanen.

Azurmendi holdt dog hovedet koldt og spillede sig frem sejren til sidst.

24-årige Blichfeldt er nummer 12 på verdensranglisten, mens Azurmendi er nummer 52.

Kim Astrup/Anders Skaarup Rasmussen - Pramudya Kusumawardana/Yeremia Rambitan: 21-15, 21-18

Der blev brølet, der blev danset, og der blev knyttet næver efter dagens første danske sejr.

Herredoublen med Kim Astrup og Anders Skaarup leverede på højt niveau, hvorfor de fremmødte tilskuere også for alvor kom i gang. De to danskere spillede sikkert og aggressivt, og især i første sæt var de dominerende med en sikker sætsejr på 21-15.

Fra starten af andet sæt viste de indonesiske modstandere sig bedre frem. Efter en tæt start med stillingen 8-8 trak de fra, og danskerne kom bagud med 12-18.

Derfor så det pludselig svært ud for Astrup og Skaarup, men det var åbenbart det pres, der skulle til, for at de igen kunne finde storspillet frem. Herfra gik det i hvert fald kun en vej. Danskernes vej.

Herredoublen tog ni point i træk og vandt sættet 21-18. Dermed er de videre i turneringen.

Maiken Fruergaard/Sara Thygesen - Greysia Polii/Apriyani Rahayu: 13-21, 16-21

Maiken Fruergaard og Sara Thygesen mødte et stærkt indonesisk par i anden runde, som fra start viste højt niveau.

Indoneserne bragte sig foran 3-0 efter tre lange dueller, og de spillede med stor sikkerhed fra start.

Det skræmte ikke danskerne, der med et smash i gulvet fra Sara Thygesen og et net-rul af Maiken Fruergaard fik spillet sig ind i kampen. Indoneserne holdt dog fast i det rolige og sikre spil, hvorfor de ved sætpausen var foran 11-5.

Problemer med offensiven

En af danskernes helt store problemer var det nedadgående spil fra baglinjen. Indoneserne stod stærkt i defensiven, og Fruergaard og Thygesen havde derfor svært ved at sende bolden i gulvet. Det hele kom bare tilbage igen.

Faktisk lykkedes det aldrig for alvor for danskerne at bryde den stærke defensiv, hvorfor Polii og Rahayu trak fra og vandt sættet 21-13.

Fra starten af andet sæt ændrede mønsteret sig. Danskerne begyndte at gå længere frem på banen og presse boldene nedad, hvilket hjalp på offensiven. De kom fornemt op på 6-4, og selvom indoneserne udlignede til 6-6, fortsatte de.

Til sidst blev det spændende igen med 16-16 på scoretavlen, men Polii og Rahayu trak fra med fem hurtige afgørelser til 21-16.

Maiken Fruergaard og Sara Thygesen tabte i to sæt i anden runde af Denmark Open. Video: TV 2 SPORT

Viktor Axelsen - Lakshya Sen: 21-15, 21-7

Axelsen hentede en overbevisende sejr, og han er dermed klar til kvartfinalen. Mens første sæt startede tæt, blev andet sæt en særdeles ensidig affære.

Viktor Axelsen var her, der og alle vegne, og både smash, krydsbolde og finter sad, som de skulle.

Danskeren bragte sig lynhurtigt på 8-0, og Sen så mere og mere træt ud. Indoneseren fik tilkæmpet sig et enkelt point til 8-1, men ved pausen var Axelsen foran hele 11-1.

Efter pausen blev det ikke meget bedre for inderen, der tabte 21-7 til en imponerende velspillende Viktor Axelsen. Læs mere her.

Viktor Axelsen spillede sig sikkert videre til kvartfinalen ved Denmark Open. Video: TV 2 SPORT

Amalie Magelund/Freja Ravn – Du Yue/Li Wen Mei: 13-21, 7-21

Anderledes svært blev det for den danske damedouble Amalie Magelund og Freja Ravn, der tabte i to sæt til Yue og Mei fra Kina.

Allerede fra kampens start blev det tydeligt, at der var niveauforskel i opgøret, og selvom danskerne holdt hovedet højt, blev det aldrig for alvor spændende.

Den danske damedouble var faktisk ikke foran på noget tidspunkt i kampen.

Freja Ravn og Amalie Magelund røg ud af Denmark Open efter et nederlag i to sæt til et kinesisk par. Video: TV 2 SPORT

Anders Antonsen - Sameer Verma: 14-21, 18-21

Antonsen var favorit i kampen, men desværre for både Antonsen og de mange tilskuere i Odense Idrætshal blev det ikke helt den afslutning, de havde håbet på.

Danskeren tabte i to sæt til verdensranglistens nummer 28, indiske Sameer Verma, og han er derfor ude af Denmark Open inden kvartfinalen. Antonsen så mærket ud i kampens begyndelse, og han begyndte hurtigt at tage sig god tid om at stille klar mellem hver duel.

Det udnyttede inderen, der på nær afslutningen af andet sæt spillede stærk og sikker badminton.