Badminton

Axelsen jagter revanche for nederlag i dramatisk finale

Der venter et stort opgør i kvartfinalen ved Denmark Open, når OL-guldvinderen Viktor Axelsen møder All England-vinderen Lee Zii Jia.

OL og All England er to af de allerstørste titler inden for badminton, og fredag står de forsvarende vindere af de to turneringer over for hinanden.

Turneringen er Denmark Open, rammen er en kvartfinale, og de to spillere er danske Viktor Axelsen og malaysiske Lee Zii Jia.

Axelsen har været i imponerende form i hele 2021, hvor det kun er blevet til to nederlag. Desværre for danskeren kom det ene nederlag mod netop Lee Zii Jia i finalen ved All England.

Derfor ser han frem til en udfordrende opgave, når de igen står ansigt til ansigt på badmintonbanen.

- Det bliver en svær kamp. Vi ved efterhånden godt, at han spiller godt badminton. Han er en svær spiller, siger Axelsen til TV 2 SPORT.

På trods af den seneste oplevelse mod den malaysiske stjerne er Axelsen dog yderst fortrøstningsfuld inden kvartfinalen.

- Jeg glæder mig rigtig meget, og det er en fed udfordring her på hjemmebane. Jeg skal se, om jeg kan få revanche. Det bliver ikke nemt, men jeg er klar til at give den en ordentlig skalle.

Den rigtige spiller vandt

De to stjerners sidste møde ved All England blev en utroligt seværdig kamp, hvor Viktor Axelsen tabte efter især to vanvittige sæt.

Første sæt endte 30-29 til Lee Zii Jia, mens andet sæt blev vundet af Axelsen 22-20. Det tredje og afgørende sæt blev noget kortere med en sejr på 21-9 til Jia.

Axelsen har naturligvis ikke glemt det ærgerlige nederlag, men på spørgsmålet om, hvorvidt skuffelsen stadig sidder i ham, falder svaret prompte:

- Nej. Jeg synes ikke, der var en finger at sætte på min indsats. Jeg havde brugt rimelig meget energi i den uge, og op til, så der var ikke så meget tilbage i tanken efter at være komme tilbage i andet sæt.

- Det var den rigtige spiller, der vandt i den kamp, og i morgen (fredag, red.) skal jeg prøve at se, om jeg ikke er bedre end ham, siger Axelsen.

Har spillet "virkelig godt"

Ligesom ved All England kræver det en stor indsats, hvis sejren skal i hus. Og ser man på Axelsen forrige kampe i turneringen, kan der ikke være meget tvivl om, at han fortsat er i storform og er klar til at levere på højt niveau.

I torsdagens kamp i anden runde mod indiske Lakshya Sen var Axelsen flyvende, og især i andet sæt viste han, hvor god han egentlig er, med en sejr på 21-7.

- Jeg er rigtig godt tilfreds med mit andet sæt. Jeg får virkelig løst det derinde, og det er en helt anden følelse, jeg har i andet sæt.

- Set over hele turneringen har jeg det virkelig godt, og jeg får kontrolleret det godt, så det er en fed følelse, jeg går fra banen med, siger Axelsen.

Se kvartfinalerne ved Denmark Open på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.