Badminton

Axelsen klar til semifinalen i Denmark Open

Viktor Axelsen spillede sig i semifinalen ved Denmark Open med en sejr over rivalen Lee Zii Jia.

- Jeg skal se, om jeg kan få revanche. Det bliver ikke nemt, men jeg er klar til at give den en ordentlig skalle.

Sådan lød ordene fra Viktor Axelsen inden kampen, og nu er revanchen fra All England-finalen i hus.

Den danske OL-guldvinder var flyvende og vandt kvartfinalen i to sæt.

Viktor Axelsen - Lee Zii Jia: 21-19, 21-19

Kampen, som hele hallen havde ventet på dagen igennem, startede i højt tempo med en række eksplosive slag fra Lee Zii Jia, der med et hårdt smash kom på 1-0.

Den næste bold sendte han ud af banen, og så kunne Axelsen knytte næven for første gang i kampen.

Et point til hver, og sådan fortsatte det indtil 6-6, hvor Axelsen begyndte at knække koden til, hvordan den malaysiske stjerne skulle spilles. Efter et par stærke dueller var han foran 10-7 og ved pausen med 11-8.

Efter det korte ophold blev det også 14-11, men to danske fejl og en stærk aktion fra Zii Jia gav nyt håb for All England-vinderen, der udlignede til 14-14. Her var det så tid til et par malaysiske fejl med både en bold i nettet og en smash, der var alt for bred.

Det gav igen en føring til Axelsen, som lavede flere hurtige point. Især pointet til 18-15 fik hallen op af stolene, da Axelsen kom tilbage og afgjorde duellen efter at have kastet sig efter en bold.

Se episoden her:

Viktor Axelsen bragte sig foran med tre efter at have vundet en stor duel. Video: TV 2 SPORT

De mange tilskuere fik mere at juble over, da han kort efter afgjorde sættet med et drøn af en smash.

Danskeren vandt sættet med 21-19.

Den olympiske guldvinder sørgede for at vinde 1. sæt i kampen mod Lee Zii Jia. Video: TV 2 SPORT

Viktor Axelsen og Lee Zii Jia kom lige så flot ud til andet sæt, som de gjorde i første. Åbningsduellen blev en lang en af slagsen, og der lød et stort suk blandt publikum, da pointet gik til Lee Zii Jia.

Han fik generelt en god start på sættet, og hurtigt var han foran 6-2. Axelsen kom på 6-8 og 7-9, men ved pausen var han fortsat bagud med to. Den margen fortsatte et stykke ind i sættet, hvor Lee Zii Jia virkelig viste prøve på sit høje niveau.

Med en smash direkte i gulvet fik Axelsen bragt sig på 13-16 og dernæst 14-16, men han var fortsat ikke alene om at levere vilde ting. Lee Zii Jia storspillede.

Det fortsatte Axelsen dog også med, hvorfor han efter et par lange dueller kun var et enkelt point bagud 17-18. Det samme var han ved 18-19, som han spillede sig til med en fremragende smash, der dog ramte Lee Zii Jia, som fik en flot undskyldning af Axelsen.

Danske Viktor Axelsen ramte uheldigt Lee Zii Jia med et smash Video: TV 2 SPORT

Herfra leverede Axelsen flere vanvittige slag, og selvom han var bagud næsten hele andet sæt tog han sejren på 21-19 til sidst med en overbevisende afslutning.

Axelsen møder Lee Cheuk Yiu fra Hong Kong i semifinalen ved Denmark Open.

Se turneringen på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.