Badminton

Danskere klar til semifinalen efter intenst drama

Kim Astrup og Anders Skaarup satte for alvor gang i de danske tilskuere i Odense, da de vandt deres kvartfinale ved Denmark Open.

Det var deres første kvartfinale ved Denmark Open i karrieren, og nu kan de minsandten også skrive semifinalist på cv’et.

Herredoublen med Anders Skaarup og Kim Astrup leverede fornem badminton, da de med et stort dansk publikum i ryggen slog indonesiske Muhammad Shohibul Fikri Bagas Maulana.

Kim Astrup/Anders Skaarup Rasmussen - Muhammad Shohibul Fikri/Bagas Maulana: 19-21, 21-11, 21-17

Det var to toptændte danske spillere, der trådte ind på banen. Kort inden kampens start råbte en tilskuer ”Kom så, drenge!”, og Astrup nikkede smilende ud til ham som indikation på, at de var klar.

Begge par startede også i et hæsblæsende tempo, men det var indoneserne, der spillemæssigt kom bedst fra start.

Efter de første hurtige dueller var danskerne bagud 7-3. Få dueller senere var der stor uenighed på banen.

Modstanderne servede for kort, og Skaarup sprang over den og ind i nettet. Kampens dommer mente, at danskeren ramte nettet, før bolden ramte jorden, hvilket det danske par langt fra var tilfredse med.

Spillet kørte videre, og det var som om, frustrationen over situationen gav danskerne endnu mere blod på tanden. I hvert fald fik de spillet sig op, og kort efter sætpausen fik de udlignet til 12-12.

Herfra fortsatte sættet med skiftevis indonesiske føringer og udligninger, men ved stillingen 17-17 begyndte danskerne at lave fejl. En bold i nettet gjorde det til 20-17 til indoneserne, men det blev langt fra det sidste, vi så til Astrup og Skaarup i sættet. Danskerne spillede to fremragende bolde, men til sidst var Fikri og Maulana skarpest og tog sættet 21-19.

Aggressivt spil

Astrup og Skaarup kom bedst ud til andet sæt med sikre føringer, og efter få minutter var de foran 7-3. Ved sætpausen var den danske double fortsat i front med 11-5.

Efter pausen fortsatte de det gode spil, hvor de især lykkedes med at komme højt på nettet og presse indoneserne, der også lavede markant flere fejl, end de gjorde i først sæt.

Mønsteret fortsatte, hvorfor danskerne hurtigt var oppe med 16-7. Og selvom indoneserne fik presset en smule tilbage, holdt Astrup og Skaarup stand med en sætsejr på 21-11.

Selvom andet sæt blev til tredje, ændrede det danske spil sig ikke. Både Skaarup og Astrup havde succes med det nedadgående spil på både for- og bagbanen, hvilket satte indoneserne under pres.

Ved 9-8 til danskerne opstod der endnu en gang utilfreds med dommerens kald, efter det danske par mente, at den indonesiske spiller bevægede sig, mens der blev servet. Igen førte det til diskussioner, men dommen stod fast.

Igen fik det både spillerne og tilskuerne helt op på dupperne. Astrup og Skaarup spillede fornemt og gik til sætpause med en 11-9-føring. Herfra fortsatte kampen helt lige med både 13-13 og 14-14, indtil indoneserne kom foran 15-14.

Danskerne holdt dog ved og kom foran 17-16, og herfra holdt de fast i den nervepirrende afgørelse til kampens afgørelse på 21-17.