Badminton

"Det var nok i overkanten" - Axelsen brød ud i vild jubel

Viktor Axelsen fik revanche for sit finalenederlag ved All England tidligere på året, da han fredag aften besejrede Lee Zii Jia fra Malaysia.

Den fik ikke for lidt, da Viktor Axelsen sikrede adgang til semifinalen ved Denmark Open.

Først røg armene i vejret, så blev svedbåndet kastet ud til et ellevildt publikum i Odense Stadionhal, inden han sluttede af med en elektrisk jubeldans, hvor både arme og hofter svingede fra side til side.

- Sådan har jeg aldrig set ham juble før, konstaterede TV 2 SPORTs kommentator Dennis Bostrup omgående.

Kort tid forinden havde OL-guldvinderen besejret malaysiske Lee Zii Jia med 21-19, 21-19, og dermed fik han revanche for nederlaget i All England-finalen tidligere på året.

Og netop revanchen var en del af forklaringen bag den vilde jubel.

- Det var måske lige i overkanten. Jeg er virkelig glad. Den her sejr betyder mere for mig, end man måske havde regnet med. Jeg ville virkelig gerne gøre det godt i den her kulisse. Folk står her fredag aften klokken 22. Jeg ville så gerne vinde.

- Jeg tabte finalen til ham i All England, og jeg ville selvfølgelig gerne bevise, at selv på forhold, der passer ham en smule bedre, kan jeg være med, siger Viktor Axelsen.

Grundet vind og hurtigere bolde inviterer forholdene i Odense til at spille skarpt på nettet og lidt hurtigere spil, hvilket ikke passer Viktor Axelsen særlig godt, da han bedst kan lide de langsommere forhold, hvor han kan spille til baglinjen og køre rundt med sine modstandere.

"Jeg vil bare så gerne have mere"

Men det gik ganske fint fredag aften i Odense, og Axelsens drøm om at spille sig i finalen lever fortsat i bedste velgående.

- Jeg vil bare så gerne have mere af det herinde. Man må ikke tage det her for givet. At se store som små stå på lægterne og heppe, betyder rigtig meget for mig. Jeg vil have mere, siger Viktor Axelsen, der er født og opvokset i Odense.

Den 27-årige dansker var i problemer i store dele af andet sæt. Lee Zii Jia var blandt andet foran med 19-17. Men Axelsen formåede med fire point i træk at lukke kampen, så den ikke skulle afgøres i et tredje sæt.

- Jeg synes, jeg formåede at holde ro på. Jeg var lidt heldig. Jeg formåede at komme igen. Det handler meget om momentum, når det er sådan nogle forhold. Jeg er rigtig, rigtig glad for den her sejr.

Danske Viktor Axelsen ramte uheldigt Lee Zii Jia med et smash Video: TV 2 SPORT

I lørdagens semifinale skal Viktor Axelsen møde Cheuk Yiu Lee fra Hong Kong. Den anden semifinale bliver et opgør mellem stjernespilleren Kento Momota og Tommy Sugiarto fra Indonesien.