Badminton

Axelsen flyver i Denmark Open-finalen

Viktor Axelsen gjorde Kim Astrup og Anders Skaarup kunsten efter og spillede sig videre til finalen ved Denmark Open efter en sejr i to sæt.

Der var ingen slinger i valsen, da Viktor Axelsen spillede sig i finalen ved Denmark Open for første gang i karrieren.

Med 16 pladser mellem ham og Lee Cheuk Yi fra Hongkong på verdensranglisten var Viktor Axelsen da også storfavorit til at tage sejren, hvilket han til fulde levede op til.

Hele kampen igennem var han både fysisk og teknisk overlegen, og der var derfor aldrig for alvor tvivl om, hvem der ville ende med at stå med sejren til sidst.

Viktor Axelsen - Lee Cheuk Yi: 21-9, 21-11

Storspillende Axelsen

Viktor Axelsen startede allerede med at imponere under opvarmningen til kampen. Her tog han bold op fra banen, som han ikke skulle bruge, og med største selvfølgelighed sendte han den fra midten af banen og over i boldkassen 10-15 meter fra banens midte.

Så kunne tilskuerne juble for første gang.

To minutter senere fik de mere at juble af, da Axelsen sendte det første point i jorden. Lee fulgte op med to point, men så var Axelsen over ham igen. Et af danskerens vigtigste våben - det hårde smash - blev udnyttet flere gange, og hurtigt var han på 7-3.

Lee kom derefter bedre med, men Axelsen var klart dominerende og spillede med stort overskud. Derfor gik han også til pause med en sikker føring på 11-7.

Efter en kort snak med sin træner Henrik 'PK' Rohde var Axelsen tilbage på banen, hvor han både teknisk og styrkemæssigt var en klasse bedre end sin modstander. Selv når Lee hev et fremragende slag op af hatten, stod den 27-årige dansker bare klar med et slag, der var bedre.

Det hele lykkedes for Axelsen, der kun tillod Lee to point efter pausen. Sættet blev meget symptomatisk for kampen afgjort på en Axelsen-smash direkte i gulvet til 21-9.

"Et vildt tempo"

OL-guldvinderen åbnede første sæt med flere gode dueller, og tempoet var lige så højt, som det var i første, hvilket TV 2 SPORTs ekspert Jim Laugesen også kommenterede på:

- Det er et vildt tempo det der.

Desværre for Axelsen begyndte Lee at knække koden til, hvordan han kunne styre Axelsens tempo. Han begyndte at lave flere maskerede slag, som tog tempoet ud af kampen.

Det virkede tilsyneladende godt, hvorfor Lee kom foran 5-3. Det tillod Axelsen dog ikke, og lynhurtigt stod den 7-5 til danskeren. Det mønster fortsatte, så det ved sætpausen hed 13-8 til Axelsen.

Herfra stod der igen "Axelsen" på det hele.

Ved 20-10 fik han ti matchbolde, som han efter en enkel fejl omsatte til en sejr og en stående ovation fra publikum. 21-11.