Badminton

Axelsen har fået perfekt optakt til ”svær kamp”

Viktor Axelsen møder Lee Cheuk Yiu i semifinalen ved Denmark Open, og her venter der lignende udfordringer, som han stod over for i kvartfinalen.

Hvis man kigger på statistikkerne, er det Viktor Axelsens modstander, der har overtaget.

Den 27-årige dansker har nemlig kun mødt Lee Cheuk Yiu fra Hong Kong én gang. Det var i 2019, hvor Axelsens modstander havde hjemmebane, og danskeren endte med at tabe i to sæt.

Jeg glæder mig helt vildt. Det er fedt med de her udfordringer

Viktor Axelsen

Lørdag eftermiddag står de over for hinanden igen, men denne gang er det Viktor Axelsen, der har fordelen, mener badmintonekspert Jim Laugesen. Danskeren har nemlig fået en god optakt til semifinalebraget.

- Han har haft den bedste opvarmning, fordi det bliver præcist de samme ting, han skal være god til. Lee (Lee Cheuk Yiu, red.) kommer til at udfordre Viktor på nøjagtig de samme ting, som Lee (Lee Zii Jia, red.) gjorde, siger Laugesen.

Viktor Axelsen vandt fredag aften over sidstnævnte med 2-0 i sæt, og når semifinalen går i gang, vil det være en lignende type modstander, der venter på den anden side af nettet. Her handlede det især om at få overtaget i netspillet.

- Jeg tror, at Axelsen kommer til at stå endnu længere fremme, fordi hvis Lee først begynder at cleare, får han en meget, meget lang dag på kontoret, siger Laugesen.

En fed prøvelse

Viktor Axelsen lægger ikke skjul på, at han har kæmpet med de svære forhold i hallen i Odense. Tunge forhold, der ikke ligefrem passer perfekt til Axelsen.

Da danskeren tabte til Lee Cheuk Yiu i 2019, var det tæt på de samme forhold, der var i hallen i Hong Kong. Og det er Axelsen forberedt på.

- Det bliver en svær kamp. Han spiller enormt aggressivt og er enormt god på nettet. Det bliver en fed prøvelse igen i morgen (lørdag, red.). Jeg glæder mig helt vildt, og det er fedt med de her udfordringer, siger han til TV 2 SPORT.

Danske Viktor Axelsen ramte uheldigt Lee Zii Jia med et smash Video: TV 2 SPORT

Lee lagde selv presset over på Axelsen, kaldte danskeren for verdens bedste og sagde, at han bare skulle ind og nyde det.

- Det er dejligt, fordi så skal vi begge ind og nyde det, svarer Axelsen på kommentaren på Lee Cheuk Yiu.

Henrik "PK" Rohde, der er Viktor Axelsens træner, forklarer, at de nok starter forberedelsen til kampen tidligt, selvom han først spiller den næstsidste kamp.

- Hvis han spiller ved 18-19-tiden, mødes vi nok ved 8-tiden, og så starter vi derfra. Så skal han nok i fitness i løbet ad dagen, og så skal vi snakke, og så kan det være, han vil have en kasse med bolde, siger "PK" til TV 2 SPORT.

Du kan se kampen mellem Viktor Axelsen og Lee Cheuk Yiu på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY. Det er kamp 9, og derfor er det svært at sige præcist, hvornår danskeren skal i aktion, men han spiller nok ved 18-19-tiden.