Badminton

Axelsen mærkede hurtigt, at hans modstander var knækket

Den danske OL-guldvinder Viktor Axelsen er klar til finalen ved Denmark Open efter en sejr i to sæt over Hongkongs Lee Cheuk Yi.

Viktor Axelsen har vundet næsten alt, hvad der kan vindes som badmintonspiller. Men han har aldrig vundet Denmark Open.

Lørdag spillede han sig dog et stort skridt nærmere, da han i sikker stil slog Lee Cheuk Yi fra Hongkong i semifinalen. Cifrene blev 21-9, 21-11, og spillemæssigt var der overhovedet ingen slinger i valsen.

Faktisk var Axelsen så stærkt spillende, at Lee nærmest virkede modløs undervejs i kampen, hvilket danskeren også bemærkede.

- Jeg følte mig godt tilpas på banen og styrede det godt, og min modstander virkede til, at han måske ikke helt rigtigt troede på det, hvilket gav mig en enorm ro, siger Viktor Axelsen til TV 2 SPORT, inden han uddyber, hvornår han for alvor kunne mærke, at han havde overtaget:

- Det er, da jeg får gang i defensiven, og han ikke rigtig tror på, han kan slå den ned mere. Der begynder han at lede efter nogle nemme point. Dem straffer jeg med det samme, og det betyder bare, at jeg får en enorm ro og selvtillid derinde.

- Det var rigtig fedt.

Den sikre sejr betød også, at jublen var noget mere afdæmpet, end den var fredag, hvor Axelsen fik noget mere modstand. Her mødte han Lee Zii Jia i et opgør, Axelsen vandt med 21-19 i begge sæt:

- Jeg følte mig godt i kontrol i dag. Og ja, det var ikke den helt store (jubel, red.) i dag. I går var det hele det store følelsesregister, jeg var igennem, siger Axelsen.

Giver kriller i maven

Enorm jubel eller ej er Axelsen klar til en finale, han ikke har været i før.

Af samme grund er sejren også ekstra speciel, da han dermed får mulighed for at krydse endnu en stor turnering af på den allerede lange vinder-liste.

Er der lidt kriller i maven over første Denmark Open-finale, selvom det var solidt?

- Selvfølgelig er der det. Helt vildt. Jeg glæder mig helt vildt. Jeg er virkelig glad og stolt over, at jeg har formået at holde niveauet set over hele ugen er kommet igennem forholdsvist smertefrit, siger Axelsen.

I finalen møder han verdensranglistens nummer 1, Kento Momota.

Finalen spilles søndag, og den kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.