Badminton

Danskere har overtaget i semifinalen - men nu bliver det ’helt anderledes’

Kim Astrup og Anders Skaarup har slået deres kommende modstandere tre gange tidligere. Men de tager intet for givet i lørdagens semifinale.

De har prøvet det flere gange før, men det betyder ikke, at alt bliver, som det plejer.

Kim Astrup og Anders Skaarup har slået Goh Sze Fei og Nur Izzuddin i de tre kampe, de tidligere har spillet. Men selvom danskerne har overtaget rent statistisk, er det langt fra sikkert, at det igen ender med sejr.

- De tre gange, vi har mødt dem, har det været lidt langsommere omgivelser, og det har passet os godt mod dem, da de ikke har kunne kommet igennem (defensiven, red.) mod os, men vi har kunne komme igennem dem, siger Kim Astrup til TV 2 SPORT.

- Det bliver en helt anderledes kamp. Og det bliver helt sikkert noget med, at det igen er stressende omkring servesituationen, og vi skal op og have forbanen.

Anders Skaarup vurderer dog stadig, at den danske double har gode muligheder mod parret fra Malaysia. De vil i hvert fald gøre alt for at udnytte muligheden.

- Som turneringen har udviklet sig, kan man ikke lade være med at tænke, at hvis man skal vinde en Super 1000-turnering igen, er det ved at være chancen.

- Men de par, der er tilbage, har virkelig slået nogle gode spillere, og det har vi også selv. Dem, der er tilbage, er de fire bedste, siger Anders Skaarup.

Den danske herredouble med Kim Astrup og Anders Skaarup forstod ikke dommerens beslutning. Video: TV 2 SPORT

Kan gå hele vejen

TV 2 SPORTs badmintonekspert Joachim Fischer har været imponeret over det, han har set fra den danske double indtil videre ved Denmark Open. Og så hjælper det kun, at de har en god statistik med ind til semifinalen.

- Det er selvfølgelig positivt, når man ved, at man tidligere har slået dem, man skal spille imod. 3-0 er en fin statistik. Men de slår nummer fem i verden i kvartfinalen, så det er et rigtig stærkt par, siger Joachim Fischer.

- Astrup og Skaarup viser lyst til at spille og har viljen til at udfordre, så jeg tror, at de kan gå hele vejen.

Tidligere opgør mod Goh/Izzuddin

  • 3. marts 2021 (Swiss Open - 1/16-finale): 2-1 til Astrup og Skaarup
  • 28. marts 2019 (India Open - 1/8-finale): 2-0 til Astrup og Skaarup
  • 1. november 2017 (Bitburger Open - 1/16-finale): 2-0 til Astrup og Skaarup

Goh/Izzuddin er nummer 26 i verden, mens Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen er nummer 11 på verdensranglisten.

Kim Astrup og Anders Skaarup spiller kamp syv lørdag. Derfor er det svært at spå om et præcist tidspunkt, men du kan se kampen på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.