Badminton

Axelsen vinder mindeværdig finale over Momota

Viktor Axelsen var i store problemer undervejs i finalen, men formåede at kæmpe sig tilbage i et brag af en badmintonkamp.

Det længe ventede opgør mellem verdens to bedste herresinglespillere, Viktor Axelsen og Kento Momota, blev lige så underholdende, som badmintonelskere kunne have håbet på. Og måske mere til.

Efter over halvanden times højintens underholdning endte det med dansk finalesejr efter tre udmarvende sæt.

Dermed har 27-årige Viktor Axelsen for første gang vundet Denmark Open på hjemmebanen i Odense.

Viktor Axelsen - Kento Momota

  • Første sæt: 20-22 (Axelsen var foran 14-7. Herfra tog Momota de næste otte point)
  • Andet sæt: 21-18 (Momota var foran 17-14, men Axelsen kæmpede sig tilbage og kom foran 19-17)
  • Tredje sæt: 21-12

- Jeg er enormt træt, men at spille en finale i de her omgivelser mod Kento Momota er en drøm, der går i opfyldelse for mig. At se alle de mennesker, tidligere klubkammerater, familie, næste generation, min fantastiske bedre halvdel, Natalia, min søster, min far og mor. Det er helt fantastisk. Og så alle jer (tilskuere, red.). Tusind tak for støtten. Det har været fuldstændig fantastisk, lød det fra Axelsen, der efterfølgende modtog et stort bifald.

Vild afslutning på første sæt

Første sæt var velspillet, uhyre tæt, underholdende og hårdt.

Axelsen så ellers ud til at køre den sikkert hjem, da han var foran 14-7. Det skete dog slet ikke. Maskinen Momota blev nemlig tændt.

Det var Momota, der endte med den første sætbold ved stillingen 20-19. Og den vandt han faktisk, troede han. En challenge fra Axelsen viste dog, at japanerens slag var omkring én millimeter ude. Derfor måtte de trætte konkurrenter fortsætte det ekstremt hårde første sæt.

Axelsen-comeback i andet sæt

Desværre for Axelsen blev Momota ikke rystet af challengen og tog de næste to point og dermed første sæt. Et sæt, der var hele 35 minutter langt.

Momota fortsatte de gode takter i andet sæt og kom foran 10-6. Axelsen gav dog ikke op, og ved 11-9 til Momota fik Axelsen selvtillid, da han vandt et point, han aldrig nogensinde burde kunne vinde. En returnering bag om ryggen snød Momota fuldstændig og fik publikum op af sæderne.

Herfra diskede de to spillere op med den ene vilde duel efter den anden. Dueller, der kun kan blive så seværdige, fordi spillernes defensiv er på verdensklasseniveau og mere til.

Momota så ud til at have kurs mod sætsejren og titlten ved 17-14, men fem Axelsen-point i streg gav pludselig dansk medvind. Det sørgede et medrivende hjemmepublikum også for.

Axelsen formåede at udnytte momentum og tvang kampen ud i tre sæt med en sejr på 21-18 i andet sæt.

Axelsen vinder andet sæt, og Momota og Axelsen skal nu ud i tredje sæt. Video: Caroline Tarrasson

Axelsen trak fra i tredje sæt

Viktor Axelsen fik den bedste start på første sæt og kom foran med 3-0. Momota gav dog - naturligvis - ikke op og fik kontakt ved 4-4.

Trætheden hos spillerne kom tydeligt til udtryk, særligt når duellerne blev lange og udmarvende. Små marginaler afgjorde, hvem der tog pointene, og disse tilkæmpede Axelsen sig mestendels i første halvdel af sættet. To trætte spillere byttede side ved stillingen 11-6 til Axelsen.

Efter sideskiftet så Momota ud til at være mest ramt på trætheden, og det kom til udtryk på pointtavlen, hvor Axelsen stille og sikkert trak fra.

Danskeren fast og vandt det sidste sæt med 21-12.

Det var en nervepirrende kamp, da Axelsen slog verdensetteren Momota i Denmark Open. Video: Caroline Tarrasson