Badminton

Denmark Open-finalist fik rødt kort

En træt og skadet An Se-young trak tiden i damesinglefinalen, hvilket udløste et rødt kort fra den danske dommer. Kort efter trak hun sig fra kampen.

Det er sjældent set i badminton, at dommeren må hive det rødt kort frem, men det var nødvendigt i damesinglefinalen ved Denmark Open.

Efter den tiende duel i 3. sæt satte sydkoreanske An Se-young sig ud på det blå tæppe i det ene hjørne af banen for at binde snørebånd. På den måde var hun tæt på sin træner og kunne samtidig modtage coaching.

Denne forsinkelse af spillet var dog ikke noget, der faldt i god jord hos kampens danske dommer, Henrik Boas Olsen. Da An Se-young var på benene igen, blev hun kaldt hen og præsenteret for det røde kort.

I badminton betyder et rødt kort, at modstanderen tildeles et point. Dermed kom An Se-young bagud 3-8.

- Jeg havde det underligt og var flov. Jeg troede, at jeg i det mindste ville få en løftet pegefinger om, at hvis jeg gjorde det igen, ville jeg få et rødt kort, siger An Se-young til TV 2 SPORT.

Den 19-årige sydkoreaner havde fået en advarsel i 2. sæt af søndagens finale, da hun ikke hørte efter, hvad dommer Henrik Boas Olsen sagde.

Det røde kort udløser også en bøde fra Det Internationale Badmintonforbund, BWF.

To udmarvende sæt og for stram optapening

An Se-young var udmattet efter to udmarvende sæt. Japanske Akane Yamaguchi på den anden side af nettet var også mærket i 3. og afgørende sæt, men ikke som An Se-young.

Sydkoreanerens højre lår var tapet op inden kampen, men mellem 2. og 3. sæt måtte låret tapes op på ny. Det gav An Se-young yderligere problemer i 3. sæt, for optapeningen viste sig at være for stram og give hende kramper, forklarede An Se-young til TV 2 SPORT efter finalen.

Efter det røde kort skulle hun igen have behandling. Denne gang under højre fod.

Bagud 5-16 i 3. sæt opgav An Se-young så at spille kampen til ende. Dermed er VM-bronzevinderen fra 2018, 24-årige Akane Yamaguchi, ny Denmark Open-mester i damesingle.