Badminton

Publikum gav Axelsen energien til helt utroligt slag

Undervejs i søndagens Denmark Open-finale mod Kento Momota overraskede Viktor Axelsen med et imponerende slag.

Det var et slag, der fik tilskuerne i Odense Idrætshal og tv-seerne til at måbe.

For kyndige badmintonøjne var slaget endda unikt.

- Det er fuldstændig vanvittigt, det slag her. Selv Momota må grine af det. Det har jeg alligevel ikke set før, udbrød TV 2 SPORTs badmintonkommentator Dennis Bostrup.

Hentede bolden bag ryggen

Viktor Axelsen var bagud 9-11 i 2. sæt af Denmark Open-finalen mod japanske Kento Momota, da han ud af det blå tryllebandt alt og alle.

Et fladt slag fra Momota strøg over Axelsens hoved, men danskeren fik spillet bolden retur ved at hente den bag ryggen med baghånden. Momota sendte sit efterfølgende slag i nettet, så Axelsen vandt duellen.

- Jeg tror, at det var den gode stemning, der gjorde, at jeg lige fandt det sidste frem, var Viktor Axelsens forklaring på, hvordan han i alverden kunne få bolden over på den måde.

Axelsen tabte finalens 1. sæt med cifrene 20-22 efter at have været foran 19-17.

I 2. sæt var den danske OL-guldvinder også bagud 14-17, men han kom tilbage og tog sættet med cifrene 21-18.

3. og afgørende sæt var langtfra så spændende som de første to. Fra stillingen 4-4 så Axelsen sig ikke tilbage, og han vandt sættet med cifrene 21-12.

Det var en nervepirrende kamp, da Axelsen slog verdensetteren Momota i Denmark Open. Video: Caroline Tarrasson

Første sejr over Momota siden 2014

Det var Viktor Axelsens første sejr over Kento Momota i syv et halvt år og hans bare anden sejr over japaneren i karrieren. Momota har vundet 14 kampe mod danskeren.

- Efter 1. sæt var jeg klar til at cutte begge ben af og sætte mig op i en kørestol og køre ud herfra, lød det fra Viktor Axelsen efter sejren, hvilket frembragte latter hos flere tilskuere i Odense Idrætshal.

- Men sådan skulle det ikke være. Jeg fandt lidt ekstra frem med en masse opbakning ude fra stolen (træner Henrik 'PK' Rohde, Axelsens svigerfar, red.) og selvfølgelig med den fantastiske stemning. Det gjorde, at jeg lige fik tro på det, og så kunne jeg mærke, at han måske også blev en lille bitte smule træt. Og det var nu meget dejligt.

Det er den 27-årige odenseaners første Denmark Open-triumf i 11 forsøg.