Badminton

Ekspert fremhæver tidspunkt, hvor han så ny udgave af Axelsen

Da Viktor Axelsen havde ryggen mod muren i Denmark Open-finalen mod Kento Momota, slap han håndbremsen og fik vendt kampen til sin fordel.

Viktor Axelsen var bagud 14-17 i 2. sæt af Denmark Open-finalen mod Kento Momota. Han havde tabt 1. sæt.

Mange var nok nået frem til den erkendelse, at det heller ikke blev denne gang, Axelsen fik sin bare anden karrieresejr over den japanske verdensetter.

Men så tog fanden ved den danske OL-guldvinder. Han vandt fem point i træk, og i den fase af kampen bed TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen mærke i den udvikling, Viktor Axelsen er gennemgået.

- Han turde lave maskeringerne, finterne, tage rykket og blive fremme på banen i stedet for at stille sig og håbe og egentlig spille lidt for langsomt, som han nogle gange kommer til mod Momota.

- Han turde sige 'okay, nu gør jeg det her. Så kan det godt være, at det ikke går godt, men jeg gør det'. Og det er altså ikke nemt, når man står i de situationer, hvor man godt ved, hvad det rigtige er, men man så også skal udføre det.

Til sidst gav jeg egentlig bare slip

Viktor Axelsen, badmintonspiller

- Der er mange, der har tendens til bare at stivne og stille sig og glemme det. Men det gjorde Viktor ikke, og det er en udvikling, der er fantastisk. Og det fik han jo brug for mod Momota denne gang, siger Jim Laugesen.

Axelsen gav slip og spillede sit spil

Viktor Axelsen tvivlede også på sig selv, da han var bagud i 2. sæt, indrømmede han over for TV 2 SPORT efter finalen.

- Jeg begyndte måske at hænge en smule med hovedet, men jeg prøvede egentlig også at komme oprejst igen og prøvede at kigge ud på 'PK' (Henrik Rohde, Axelsens træner og svigerfar, red.) for at se, om vi ikke kunne finde det sidste.

- Så til sidst gav jeg egentlig bare slip, og så talte vi ikke sammen, og så prøvede jeg bare at spille mit spil. Så er jeg heldig, at han laver et par fejl, og jeg holder i fysisk, og det var virkelig vigtigt, lød det fra Axelsen.

Viktor Axelsen vandt 2. sæt med cifrene 21-18, og fra stillingen 4-4 i 3. og afgørende sæt så danskeren sig ikke tilbage. Han vandt det sidste sæt med cifrene 21-12 og snuppede dermed sin første Denmark Open-titel i karrieren.

- I begyndelsen af 3. sæt og til sidst i 2. sæt tænkte jeg, at nu måtte jeg lave noget tempo fra den forbane. Nu måtte jeg prøve at komme op og skabe et eller andet, og det gjorde, at jeg fik de smashchancer, når jeg investerede bagud også, sagde Viktor Axelsen.

Axelsen skal efter planen spille French Open i denne uge. En turnering han aldrig har vundet, selv om han var tæt på i 2012. Her tabte han finalen til Liew Daren fra Malaysia.