Badminton

Frustreret Axelsen ryger overraskende ud

Viktor Axelsens frustrationer var tydelige, da han tabte i 2. runde ved Indonesia Masters.

I store dele af 2021 har Viktor Axelsen lignet en mand, der kan gå på vandet.

Den danske stjerne har blandt andet vundet OL-guld og Denmark Open, og efter et par ugers pause har han i denne uge fortsat jagten på endnu mere succes i Asien.

Torsdag formiddag dansk tid spillede Viktor Axelsen således for en plads i kvartfinalen, men kampen mod H. S. Prannoy fra Indien forløb ikke uden problemer. Langt fra.

Viktor Axelsen 1-2 H. S. Prannoy

  • 1. sæt: 21-14
  • 2. sæt: 19-21
  • 3. sæt: 16-21

- Det var ikke den bedste dag på kontoret i dag. Jeg gjorde mit bedste, men det var ikke nok mod en velspillende Prannoy. Jeg vil sætte noget tid af til at restituere og forsøge at få min krop tilbage på fuld kraft inden de kommende uger, skriver Viktor Axelsen på Instagram.

Var på vej mod sikker sejr

I første runde vandt Viktor Axelsen stensikkert med 21-10, 21-14 over Lee Cheuk Yiu fra Hong Kong, og efter 1. sæt så det da også ud til, at det skulle blive en overkommelig dag på kontoret for OL-guldvinderen.

Axelsen vandt sikkert 21-14, efter første halvdel af sættet havde været tæt. Tæt var det også i 2. sæt, men da Viktor Axelsen kom foran med 14-8, var der ikke meget, der pegede i retning af, at kampen skulle ud i tre sæt.

Men den indiske modstander vilde det anderledes. Axelsen gik kold, og det udnyttede H. S. Prannoy på flotteste vis. Inderen vandt sættet med 21-19 og tvang kampen ud i det tredje og afgørende sæt.

Axelsen tydeligt frustreret

Her fortsatte de danske udfordringer. For selvom Viktor Axelsen i store dele af sættet var foran, var det tydeligt, at spillet ikke fungerede som vanligt, og at det var noget, der generede danskeren.

Problemerne blev større og større, og som tredje sæt skred frem, fik Prannoy overtaget. Inderen kom både foran med 16-15 og 18-15. Det danske comeback udeblev, og da Viktor Axelsen sendte bolden i nettet på den indiske matchbold, var nederlaget en realitet.

- Det er andre forhold, end der har været i lang tid. De har ikke været i Indonesien i lang tid – og det er herude, hvor timingen forsvinder, og det tekniske badmintonspil bliver afgørende. Og der må man sige, Prannoy kendte sin besøgelsestid, siger Jim Laugesen.

Anden runde blev endestationen ved Indonesia Masters, der er en såkaldt 750-turnering. Dermed er Anders Antonsen og Rasmus Gemke de to eneste tilbageværende danskere i herresingle.

Indonesia Masters spilles på øen Bali, hvor også Indonesia Open og sæsonfinalerne vil blive spillet i løbet af de kommende uger.