Badminton

Tre grunde til Axelsens nedtur

Viktor Axelsen led sit første reelle nederlag siden marts, da han torsdag tabte til HS Prannoy i Indonesia Masters.

Selv de bedste kan have dårlige dage, og sådan en havde Viktor Axelsen i anden runde af Indonesia Masters.

Det er der tre grunde til, vurderer TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen efter nederlaget til HS Prannoy: 14-21, 21-19, 21-16.

1: Prannoy ramte dagen

- Det er fortjent. Prannoy arbejder, og han gør de ting, han skal gøre. Og så rammer han Viktor på en dag, hvor han ikke var specielt godt kørende. Han så rigtigt smadret ud til sidst, men det er ikke nogen undskyldning, siger Jim Laugesen

2: Udfordrende omgivelser

- Prannoy spillede efter præmisserne, og han gjorde, hvad der skulle til. Og det er bare andre forhold, end der har været længe. De har ikke været i Indonesien i lang tid – og det er herude, hvor timingen forsvinder, og det tekniske badmintonspil bliver altafgørende. Og der må man sige, Prannoy kendte sin besøgelsestid, siger Jim Laugesen og tilføjer:

- Der er varmt derude, og derfor er der meget aircondition. Det gør bolden utilregnelig, og pludselig kan man ikke spille til linjerne på samme måde som normalt. Derfor skal man være enormt god til at tilpasse sit spil, og det havde Viktor svært ved i dag. Vi så blandt andet, at han havde mange fejl i sin smash.

3: Så skidt ud

- Jeg synes, Viktor Axelsen pudsede næse mange gange, og hvis man er sløj i Indonesien, spiller man bare på halv kraft. Hvis han er syg – og nu gisner vi, men det så sådan ud – så kommer det til at præge hans spil, og der går nok ikke mange dage, før han vil overveje at rejse hjem, siger Jim Laugesen med tanke på det kommende VM i december.

Coachet af sin kæreste

Indonesia Masters spillers på Bali, ligesom den kommende turnering Indonesisa Open og den efterfølgende sæsonfinale. Torsdag var Axelsens kæreste og forlovede, Natalia Koch Rohde, med som choach. Det var næppe afgørende, mener Jim Laugesen, men det er heller ikke uden betydning, at Axelsen ikke får coaching af landsholdstrænerne efter sin flytning til Dubai.

- Det er ikke specielt sjov situation, Nathalie sidder i. Det var nok den værste kamp, hun kunne ramme, hvor timingen ikke er der, og han måske er en smule syg. Der var åbenlyse ting, hvor man kunne se, det ville blive svært. Så snart han smed føringen på 14-8 i andet sæt, kunne man se, hvor det stille og roligt bar henad. Prannoy havde fat i den rigtige taktik, og Viktor kunne ikke lave point på ham.

Inden torsdagens nederlag skal vi tilbage til marts 2021 for at finde Axelsens sene nederlag, hvor kampen er spillet til ende. Derudover har han trukket sig efter én bold i en kamp, og så måtte han melde fra til EM-finalen mod Anders Antonsen på grund af coronavirus.