Badminton

Dansker sikker på karrierens første sæsonfinale

Selvom to turneringer mangler at blive spillet, er Line Christophersen allerede klar til den store begivenhed.

Den danske mester i damesingle, Line Christophersen, kan se frem til en stor oplevelse om to uger.

Allerede nu kan hun sætte kryds i kalenderen 1. december og skrive ”Sæsonfinale!” ud for.

Hun er nemlig sikker på en plads i den prestigefyldte sæsonfinale i Indonesien, selvom der skal spilles to store turneringer inden.

Det eneste, det kræver, er, at hun stiller op og spiller én bold i Indonesia Open, der begynder 23. november. Gør hun det, optjener hun et tilstrækkeligt antal ranglistepoint.

I sæsonfinalerne møder verdens otte bedste spillere hinanden og bliver delt op i to grupper. En nation må højst have to spillere med.

21-årige Line Christophersen har haft en god sæson, der blandt andet har budt på en finaleplads i Orleans Master, EM, Spain Masters og en DM-titel.

Alligevel er det ret bemærkelsesværdigt, at disse resultater er nok til at sikre en plads ved sæsonfinalen. Det skal dog ses i lyset af, at der i år er blevet aflyst en lang række store turneringer - primært i Asien. Derfor har europæiske spillere haft væsentligt lettere ved at kvalificere sig til den prestigefyldte turnering i år, da de fleste asiatiske spillere samtidig heller ikke er kommet til Europa for at spille og samle point til ranglisten.

Viktor Axelsen og herredoublen med Kim Astrup og Anders Skaarup har også kvalificeret sig til sæsonfinalen.