Badminton

Verdensetter sender Gemke ud

Rasmus Gemke havde det svært mod japanske Kento Momota, der vandt sikkert i to sæt. Astrup og Skaarup er ligeledes ude.

Du kan se Indonesia Masters på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

En kamp i kvartfinalen - og mere blev det ikke til for Rasmus Gemke med Indonesia Masters.

Den danske herresinglespiller, der er nummer 13 i verden, tabte nemlig til verdensetteren Kento Momota efter en kamp, der lidt over 45 minutter.

Rasmus Gemke 0 - 2 Kento Momota

  • Første sæt: 15-21
  • Andet sæt: 5-21

Gemke var fint med i starten af kampen, hvor det var hele lige indtil 8-8. Derefter trak Momota fra og fik et forspring på seks point. Det varede frem til sætbolden, hvor japaneren afgjorde det.

Danskeren kom igen godt fra start i andet sæt, men denne gang kom den japanske stjerne hurtigere i kontrol og førte med 11-4 ved opholdet. Gemke havde svært ved at sætte yderligere point på tavlen i opgøret, da han gik helt i stå. Han tabte med 21-5.

Astrup og Skaarup er også ude

Kvartfinalen blev også enden for Kim Astrup og Anders Skaarup, der måtte ud i en lang kamp mod en japansk herredouble.

Her tabte de efter tre tætte sæt.

Astrup/Skaarup 1 - 2 Hoki/Kobayashi

  • Første sæt: 21-19
  • Andet sæt: 14-21
  • Tredje sæt: 18-21

Herresoublen kom bedst fra start i kampen, hvor de spillede aggressivt og var hurtigt fremme ved nettet. Derfor førte de med 11-6 ved opholdet og senere 13-7.

Astrup og Skaarup forsøgte herefter at fortsætte det gode spil, men de tillod også, at japanerne kom tilbage i sættet. Derfor blev afgørelsen på sættet også ret tæt, da Hoki og Kobayashi fik udlignet til 18-18. Den danske double holdt dog hovedet koldt og sikrede sættet med 21-19.

Herredoublen havde problemer i starten af andet sæt, hvor de blev presset tilbage i defensiven. Derfor var de bagud med 6-11 ved opholdet. Japanerne holdt presset på efterfølgende og sikrede, at kampen skulle afgøres i tredje sæt.

Her var det hele tæt fra start, hvor de fik point på skift. Den danske double kom dog på 8-6 og var foran med 11-10 ved opholdet. Men herefter gik det ned ad bakke, og det så ud til, at de løb tør for kræfter. Dermed er japanerne videre til semifinalen.

Anders Antonsen skal som den sidste dansker i aktion på TV-banen, hvor han møder 20-årige Kunlavut Vitidsarn.

Den kamp kan du se cirka klokken 12.00 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.