Badminton

Ekspert i chok over skandalekendelse

Første sæt i den ene semifinale for herredouble ved Indonesia Masters blev afgjort på en fejl fra videosystemet Hawkeye.

- Vi har jo billeder af det. Vi har siddet og set det.

Forundringen var stor hos TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen efter afgørelsen på første sæt i herredoublen mellem Gideon/Sukamuljo og Ong/Teo ved Indonesia Masters.

Den er jo ikke engang i nærheden af stregen. Det er banebrydende, det der lige er sket

Jim Laugesen, badmintonekspert TV 2 SPORT

Ved stillingen 20-18 skulle det førende malaysiske par serve. Serven blev dømt for kort, men Ong og Teo valgte at tage en "challenge", hvor videosystemet Hawkeye får til opgave at se kendelsen igennem.

Anlægget i hallen spillede de velkendte nedtællingstoner, indtil systemet viste dét, der i teorien skulle være den korrekte dom.

Men her begyndte det at blive specielt.

- Det er er en skandale

Hawkeye dømte nemlig bolden inde. Men så man på den langsomme gengivelse på tv-billederne, var det tydeligt, at bolden ikke var i kontakt med stregen, hvilket også var dét, dommerne dømte i første omgang.

- Nej, nej, nej, nej. Det er en skandale. Den er jo... Det der bliver et problem, fordi nu er challenge-systemet og Hawkeye under ekstremt pres. Nu er der ingen, der kommer til at tro på det der igen, lød den umiddelbare reaktion fra ekspert Jim Laugesen.

- Jeg er spændt på, hvad der sker der. De har jo billeder af det, ligesom vi har, hvor man kan se, hvor bolden lander. Den er jo ikke engang i nærheden af stregen. Det er banebrydende, det der lige er sket.

Efterfølgende satte han flere ord på den mærkværdige situation og systemet som helhed.

- Jeg har jo hele tiden haft noget med det her. Jeg er glad for det, og jeg synes, det er det bedste, der er kommet i badminton i mange år. Men der er altså nogle gange noget, hvor jeg tænker: "Der er et eller andet her, der ikke stemmer," siger eksperten, der også understreger, at Hawkeye-dommerne også har en skærm, hvor de kan se de oprindelige billeder.

Spillerne grinede

På trods af stor undren hos både Jim Laugesen, kommentator Dennis Bostrup og spillerne, kendelsen gik imod, var der ikke noget at gøre.

Bolden var dømt inde, og Yew Sin Ong og Yi Teo Ee vandt sættet 21-18.

Begge par virkede også lettere forvirrede over situationen. Mens alle ventede spændt på Hawkeye-afgørelsen, spillede Ong bolden over til det indonesiske par som en indikation på, at han ikke forventede at få noget ud af sin challenge.

Efter kendelsen grinede de to par også til hinanden, hvilket Jim Laugesen havde stor respekt for.

- Kæmpe ros til Gideon for bare at smile, siger eksperten.

Marcus Gideon og Kevin Sukamuljo endte med at vinde kampen i tre sæt på trods af en uheldig afslutning på første sæt.