Badminton

To år gammel oplevelse fylder inden Antonsens store finale

Søndagens Indonesia Masters-finale mellem Anders Antonsen og Kento Momota er en gentagelse af finalen fra 2019, der blev danskerens store gennembrud.

Det er med søde minder i badmintontasken, at Anders Antonsen går ind til søndagens herresinglefinale ved Indonesia Masters mod Kento Momota.

For det var netop ved Indonesia Masters, at Antonsen fik sit store internationale gennembrud, da han slog netop japanske Momota i finalen i 2019. Søndag mødes de to igen i finalen ved Super 750-turneringen.

- Det var helt klart en gennembrudsturnering for mig og en vild oplevelse, husker Anders Antonsen.

Også TV 2 SPORTs badmintonekspert husker tilbage på kampen som skelsættende.

- En af de helt store oplevelser, vi har haft, var lige præcis dén kamp mellem Antonsen og Momota. For de testede virkelig hinanden. Og så har Antonsen jo altså med den kamp vist, at han kan slå Momota, siger Jim Laugesen.

Og Antonsen skal da nok også vælge at dvæle ved netop dén finalesejr inden opgøret mod Momota. For det er eneste gang, at den 24-årige dansker har slået det japanske fænomen, der har vundet fem ud af seks indbyrdes opgør.

- Jeg er ret meget nede indbyrdes mod Kento. Men det er mig mod ham igen i finalen i den her turnering, og det er fedt. Jeg glæder mig, siger Anders Antonsen til TV 2 SPORT.

Se herresinglefinalen fra Indonesia Masters søndag cirka klokken 10.00 på TV 2 SPORT.

Momota er favorit

60-40 i Momotas favør.

Det er den umiddelbare chancevurdering på søndagens herresinglefinale mellem Anders Antonsen og Kento Momota, hvis man skal tro TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen.

- Jeg har hele tiden – og den løber jeg ikke fra – sagt, at Momota er favorit til at vinde den her turnering, siger Jim Laugesen og fortsætter:

- Han har hele pakken. Han ser slidstærk ud, og det ser ud til, at han har fundet det her monotone tempo frem igen, hvor han bare kan blive ved og ved uden at lave fejl. Så han er tilbage.

27-årige Kento Momota slog Tien Chen Chou i lørdagens semifinale med 21-19, 21-11. Antonsen spillede sig i finalen med en knusende sejr på 21-14, 21-10 over Kidambi Srikanth.

Indonesia Masters-finalen kommer til at være med Anders Antonsen, som vandt semifinalen i to sæt. Video: TV 2 Sport

Her kan Antonsen ramme Momota

Anders Antonsen har været velspillende i turneringen indtil nu. Men skal det også blive til sejr mod verdens nummer et i finalen, så er der særligt tre ting, der skal lykkes ifølge Jim Laugesen.

- Han skal kunne styre sin længde i slagene. For hvis han ikke kan styre sin længde, så kan han ikke stresse Kento Momota.

- Så skal han sørge for at indtage forbanen. Og allervigtigst er det, at han får det her temposkift ind i kampen. Hvis han bare løber rundt og ikke har maskeringer eller temposkift, så løber Momota ham ned. Så det skal han have med.

- Momota vinder, hvis ikke Anders får lavet de her snedige tricks med temposkift og maskeringer, siger Jim Laugesen.

21-16, 14-21, 21-16. Det var Antonsens sejrscifre mod Momota i 2019. Hvad finalecifrene bliver i 2021-udgaven af Indonesia Masters kan du se på TV 2 SPORT fra kl. 05.55 søndag morgen. Kampen mellem Antonsen og Momota spilles omkring kl. 10.