Badminton

Verdensetter sendt i gulvet af udmattelse

Den førsteseedede Kento Momota er overraskende ude af Indonesia Open efter nederlag i anden runde. Efter kampen var han fuldstændig tom for energi.

Kento Momota faldt direkte i gulvet af udmattelse efter sin kamp mod Loh Kean Yew fra Singapore i Indonesia Open.

Her lå japaneren længe, mens han forsøgte at få kontrol over sin vejrtrækning og puls.

Momota tabte overraskende kampen i træ sæt, og ifølge TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen var det tydeligt, at der var noget galt med japaneren.

- Det var helt tydeligt fra start, at Momota ikke var sig selv. Han virkede umotiveret, langsom og næsten opgivende.

- Undervejs i andet sæt var jeg ret sikker på, han ville trække sig, men med det, han har været igennem, kunne han ikke tillade sig at stoppe, siger Laugesen.

Japaneren tabte 7-21, 21-17 og 19-21 til Loh Kean Yew, der nu er videre til kvartfinalen.

Selv fortæller Momota, at han var fysisk udmattet, og at han derfor mistede fokus og koncentrationen undervejs. Japaneren fortsatte kampen på trods af den manglende energi, da han ikke ønskede at tabe.

Torsdagens modstander Loh Kean Yew var i øvrigt også helt færdig efter kampen. Inden nogle af spillerene havde overskud til at give hinanden hånden, sad de begge på hver deres banehalvdel og kom sig.

Godt nyt for Vittinghus

Torsdagens resultat er umiddelbart godt nyt set med danske briller.

For Hans-Kristian Vittinghus vandt tidligere torsdag sin kamp i anden runde og møder vinderen af kampen mellem Momota og Loh Kean Yew.

Her er det alt andet lige en relativt stor fordel for danskeren, at han nu undgår verdens nummer et, og i stedet skal møde nummer 24 på verdensranglisten. Specielt fordi Loh Kean Yew også så drænet ud efter torsdagens sejr over Momota.

Kvartfinalen ved Indonesia Open mellem Vittinghus og Loh Kean Yew spilles fredag, hvor flere andre danskere også skal i aktion.

TV 2 SPORT sender fra de nævnte turneringer, når der er tv-billeder. Find programmet for tv-banerne på Facebook-siden TV 2 Badminton og find vores samlede sendeplan her.