Badminton

På tirsdag vil Axelsen igen være verdens nummer ét

Med sejren i Indonesia Open får den danske badmintonstjerne Viktor Axelsen nok point til at overhale Kento Momota på verdensranglisten.

Han har været det før, og nu bliver han det igen.

På tirsdag vil Viktor Axelsen atter kunne kalde sig verdensetter. For efter søndagens turneringssejr i Indonesia Open vil han gå forbi japanske Kento Momota og overtage førstepladsen på verdensranglisten, som opdateres på tirsdag.

Det viser TV 2 SPORTs beregninger.

Verdensranglisten er skruet sammen på en måde, hvor det er de ti bedste resultater over en afgrænset tidsperiode, der tæller.

Hidtil har danskerens tiendebedste resultat været hans andenplads ved Malaysia Masters sidste år, men Axelsens turneringssejr i Indonesien Open er pointmæssigt større, hvorfor den glider ind og overtager pladsen på listen.

"Det er jo helt vildt"

Indonesia Open giver Viktor Axelsen 12.000 point, hvilket er nok til at gå forbi Kento Momota.

Og ifølge TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen er det fuldt fortjent.

- Det er vel på sin plads. Det er helt vildt, at han ikke ligger nummer 1, når han nærmest har vundet alt. Men det viser nok også, hvor god Momota var, siger han.

Samtidig sætter eksperten yderligere ord på, hvor dominerende Axelsen har været de seneste år.

- Altså hvad er det for et CV, han er ved at lave sig? Det er jo helt vildt. Vi bliver snart nødt til at kigge lidt på, hvad han mangler. For det er svært at finde ud af, siger Laugesen.

Med store triumfer som All England, OL, VM, Thailand Open, World Tour Finals, Indonesia Open,og mange flere har Axelsen rigtig nok bygget sig et ret solidt CV op.

En af de store titler, han dog fortsat mangler, er China Open.

I næste uge skal Viktor Axelsen igen i aktion på den helt store scene, hvor det gælder sæsonfinalerne.