Danskere havner i vild gruppe ved sæsonfinalen

Natten til tirsdag blev der trukket lod til sæsonfinalen i badminton, som starter onsdag.

Se sæsonfinalen på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY

Danmark er repræsenteret i fire ud af fem kategorier ved World Tourens store sæsonafslutningen i denne uge i Bali.

Turneringen er inddelt i grupper, hvorfra de to bedste gĂĄr videre til semifinalerne. Og i Ă©n af grupperne er to danskere havnet sammen.

Herresingle

Viktor Axelsen og Rasmus Gemke endte i gruppe sammen, hvor de skal op mod ingen ringere end japanske Kento Momota, der indtil i dag har ligget på førstepladsen på verdensranglisten i lang, lang tid. Nu sidder Axelsen på førstepladsen.

Fjerde spiller i gruppen er det indiske talent Lakshya Sen, der er nummer 21 i verden.

Damesingle

21-årige Line Christophersen er for første gang i karrieren med ved sæsonfinalen, og hun får i dén grad noget at se til.

Hun er nemlig havnet i gruppe med Pornpawee Chochuwong og Pusarla Sindhu, der var nummer 1 og 3 på racelisten til sæsonfinalen. Tyske Yvonne Li er sidste deltager i gruppen. Hun er nummer 24 på verdensranglisten - 3 placeringer over Christophersen.

Herredouble

Formstærke Kim Astrup og Andersen Skaarup er blevet parret sammen med de ubestridte verdensettere Gideon og Sukamuljo fra Indonesien, der kommer med en dugfrisk sejr fra Super 1000-turneringen Indonesia Open.

Danskerne, der er nummer ti pĂĄ verdensranglisten, fĂĄr i det hele taget hĂĄrd modstand. OgsĂĄ verdens nummer tre, Lee og Wang fra Taiwan, samt Rankireddy og Shetty fra Indien, der er nummer ni, venter den danske duo.

Mixed double

Alexandra Bøje og Mathias Christiansen debuterer ved sæsonfinalen og møder det fremadstormende japanske par Higashino og Watanabe, der blev nummer et på racelisten til sæsonfinalen.

Derudover er der rent malaysisk modstand til danskerne, der er nummer 14 på verdensranglisten. Det gælder Goh og Chan samt Tan og Lai, der er nummer 9 og 11 i verden.

Millioner at spille om

Turneringen har en samlet præmiepulje på knap ti millioner kroner.

Der er godt 785.000 kroner til vinderne af singlerækkerne og lidt mere til de par, der vinder en doubletitel.

Du kan se med på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra onsdag klokken 3 om natten. Begge baner bliver tv-transmitteret, og programmet for førstedagen ser således ud:

  • 10.00 Bøje/Christiansen - Higashino/Watanabe
  • 10.00 Line Christophersen - Pusarla Sindhu
  • 12.30 (cirka): Viktor Axelsen - Rasmus Gemke
  • 13.15 (cirka): Astrup/Skaarup - Rankireddy/Shetty