Badminton

Kunsten at holde balancen efter tre uger på Bali

Kim Astrup og Anders Skaarup spiller med i årets sæsonfinale, hvor resultater ikke nødvendigvis afgør, om det har været en succes eller fiasko.

Det handler om at vinde. Selvfølgelig gør det det.

Men det handler også om at være med – først i kvalifikationen til sæsonfinalerne og dernæst i spillemæssig forstand, når turneringen begynder natten til onsdag dansk tid. Og dét kræver en særlig indstilling.

- Det er sådan en hårfin balance mellem resultaterne og ikke at være alt for resultatorienteret. Vi kan sagtens tage hjem på lørdag uden at skulle spille semifinale og stadig være udmærket tilfredse med vores indsats, siger Kim Astrup til TV 2 SPORT.

Formstærke Kim Astrup og Anders Skaarup er havnet i gruppe med de ubestridte verdensettere Gideon og Sukamuljo fra Indonesien, der søndag vandt Super 1000-turneringen Indonesia Open.

Det har været en lang tur allerede

Kim Astrup

Danskerne, der er nummer ti på verdensranglisten, får i det hele taget hård modstand. Verdens nummer tre, Lee og Wang fra Taiwan, samt Rankireddy og Shetty fra Indien, der er nummer ni, venter også – sidstnævnte i den første kamp.

- Alle i gruppen kan i princippet slå hinanden på kryds og tværs, siger Anders Skaarup.

Men:

- Kevin Sukamuljo og Markus Gideon har trods alt set rigtig gode ud, så vi skal godt fra start med en sejr. Det vil alt andet lige give tro på avancement, men vi kan også tabe i morgen og stadig gå videre, tilføjer han.

En lang tur

Sæsonfinalen er modsat de andre World Tour-turneringer sat sammen af et gruppespil, semifinaler og finale. Turneringen har en samlet præmiepulje på næsten ti millioner kroner.

Sæsonfinalen spilles ligesom de seneste turneringer, Indonesia Masters og Indonesia Open, på Bali.

- Det har været en lang tur allerede. Vi har været herude i tre uger og boet på det samme hotel, spist det samme mad og lavet de samme ting, så vi er selvfølgelig også ved at være vant til at være her, siger Kim Astrup.

Anders Skaarup følger op:

- Men vi har hele tiden vidst, at vi skulle deltage i sæsonfinalen, så det har også virket motiverende i forhold til at forberede sig ordentligt og vente på at komme hen til dem.

- Vi står i en situation, hvor vi 7-9-13 er 100 procent, når vi går ind. Så kan vi håbe, ugerne er ved at tære på nogle af de andre, som enten har spillet lige så mange eller en del flere kampe end os.

Se alle danske kampe

Du kan se med på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra onsdag klokken 3 om natten. Begge baner bliver tv-transmitteret, og det danske program for førstedagen ser således ud:

  • 10.00 Bøje/Christiansen - Higashino/Watanabe
  • 10.00 Line Christophersen - Pusarla Sindhu
  • 12.30 (cirka): Viktor Axelsen - Rasmus Gemke
  • 13.15 (cirka): Astrup/Skaarup - Rankireddy/Shetty