Badminton

Derfor trak Gemke sig efter seks dueller

Det lå i Rasmus Gemkes baghoved, at der venter et VM i Spanien om to uger.

Rasmus Gemke har gjort alt for at kunne blive klar til sæsonfinalerne og den første kamp mod Viktor Axelsen. Det rakte dog ikke, og derfor trak han sig efter seks dueller.

Det fortæller danskeren efter åbningskampen i herresingleturneringen.

- Det er virkelig, virkelig surt lige nu. Det har været et stort, stort mål at kvalificere mig til de her World Tour Finals, så at skulle ende i det her og ikke at få lov til at vise sig frem og spille, er svært at sætte ord på lige nu, siger Gemke, der har ondt i knæet:

- Det er en kæmpe, kæmpe skuffelse. Men som sagt har jeg bøvlet med mit knæ her i sidste uge og har gjort alt, hvad jeg kunne for at blive klar til i dag, men det er simpelthen ikke lykkedes.

Tænker på VM om to uger

Selvom den 24-årige dansker endelig havde tilkæmpet sig en plads i sæsonfinalerne, er der vigtigere ting i badmintonkalenderen, erkender han. Derfor kom knæet og kalenderen i første række.

- Det er surt lige nu, men der var ikke andet at gøre. Jeg tør ikke at satse hele butikken med et kommende VM her om to ugers tid.

Efter Gemkes exit gjorde Kento Momota det samme ved stillingen 1-1 mod Lakshya Sen. Dermed står det allerede klart, at Axelsen og Sen går videre til semifinalen.

VM i Spanien begynder 12. december.

Momota og Gemke kan tage 60.000 kroner med sig fra turneringen på Bali. Det gives til spillere, der stiller op i sæsonfinalerne.