Badminton

Momota trækker sig også og ”ødelægger” Axelsens gruppe

Badmintonredaktør Dennis Bostrup ærgrer sig over, at den ene gruppe i sæsonfinalerne er ødelagt.

Otte dueller. Det var alt, der skulle til, før spændingen i den ene gruppe af sæsonfinalerne fes ud.

Det drejer sig om herresingleturneringen, hvor gruppen med danske Viktor Axelsen og Rasmus Gemke udviklede sig til det, som TV 2 SPORTs badmintonredaktør Dennis Bostrup kalder for ”en farce”.

Kort efter at Rasmus Gemke trak sig fra kampen mod Viktor Axelsen ved stillingen 1-5, gjorde den japanske stjerne Kento Momota det samme mod Lakshya Sen ved stillingen 1-1. Dermed er både Axelsen og Sen videre til semifinalen efter henholdsvis seks og to dueller.

- Det her skulle være kronjuvelen for det internationale badmintonforbund (BWF). Det her er deres store turnering, deres afslutning på sæsonen, og så går det hen og bliver en decideret farce i den ene gruppe, hvor to spillere ud af fire trækker sig efter få dueller. Den ene halvdel af herresinglerækken er jo ødelagt af det her, siger Dennis Bostrup.

Pengene spiller ind

Både Gemke og Momota får en pæn sum penge for at spille at stille op i sæsonfinalen. Penge, de ville gå glip af, såfremt de havde valgt at trække sig og gøre plads til en anden spiller inden turneringen.

Taberen af en gruppe får omkring 60.000 kroner med hjem fra anstrengelserne på Bali.

- Jeg vil bare ønske, at man som spiller trak sig inden, så der måske var en chance for, at der kunne komme andre spillere til fadet. Men jeg kan også godt forstå, at der er et incitament, der hedder penge. Det kan jeg da godt forstå, at man vil have med hjem. Jeg ville da også selv have spillet et par dueller og hævet 60.000 kroner.

Tror du, at Gemke og Momota havde planlagt at trække sig?

- Det er kun gætterier fra min side af. Men når det er så slemt, det sker efter så kort tid, og at der ikke sker ting i duellerne undervejs, som gør, at de bliver skadet, må de have vidst inden, at de højst sandsynligt ikke kunne spille færdigt.

- Gemke siger også, at han har døjet med knæproblemer siden sidste uge, så han har også godt vidst, at det ville blive svært for ham at fuldføre denne kamp. Momota tager sig til ryggen, og det har han døjet med siden turneringen i Frankrig, siger Dennis Bostrup.

Mange turneringer belaster spillerne

Sæsonfinalerne er den tredje turnering på tre uger på Bali i Indonesien, hvor man på grund af coronasituationen har valgt at placere spillerne i en boble.

Han medgiver, at badmintonspillerne er belastet af en kompakt turneringskalender for tiden, men ærgrelsen aftager ikke af den grund.

- Det sætter sporten i et dårligt lys, fordi BWF ved godt, at der er en risiko for, at sådanne ting kan ske. Jeg har forståelse for, at de er nødt til at lægge en masse turneringer efter hinanden på grund af coronasituationen, men de har aldrig rigtig taget højde for, hvad der sker, hvis man trækker sig.

Når man trækker sig fra én kamp, må man ikke spille de resterende to gruppekampe.

Derfor har Axelsen og Sen nu kun én gruppekamp tilbage mod hinanden, der afgør, hvem der vinder gruppen. Begge er allerede klar til semifinalen.

Badmintonredaktøren efterlyser muligheden for, at man kan sætte en reserve ind, som man ser i sæsonfinalerne i tennis.

- Jeg havde da hellere set, at der var en reserve inde de næste to dage, som ville have en chance for at spille sig videre. For det er en realistisk mulighed. To sejre, så er man videre.

Viktor Axelsen og Lakshya Sen spiller gruppefinale torsdag. Vinderen møder en andenplads - enten fra den anden gruppe eller sin egen gruppe. Derfor er der sandsynlighed for, at de to mødes igen.