Badminton

Axelsen vinder sin gruppe i sæsonfinalen

Viktor Axelsen besejrede Lakshya Sen i to sæt. Dermed er gruppesejren på plads efter én fuldført kamp.

- JAAA!

Med knyttet næve fejrede Viktor Axelsen sin gruppesejr i sæsonfinalen, efter han torsdag slog Lakshya Sen 21-15, 21-14.

Det var den første og eneste reelle kamp i gruppen, efter Rasmus Gemke og Kento Momota trak sig efter få bolde onsdag formiddag.

Deres exit betød, at både Axelsen og Sen var sikret videre adgang til semifinalerne i en af årets største badmintonturneringer, men nu går Axelsen videre som nummer et i gruppen. Det er ikke uvæsentligt, fordi etterne skal med en af toerne i semifinalen.

- Det kunne ikke være bedre, siger TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen efter kampen.

- Axelsen får ikke brugt vildt mange kræfter i de to sæt, og så fik han lullet sig selv en lille smule i søvn – men han finder også ud af, at den går ikke. Derefter bliver han dømt lidt imod, og så kommer han op i tempo – så når han starter på lørdag, så er det sådan, han starter.

En god kamp

Dermed blev opgøret en god kamp for Viktor Axelsen, der indledte med en rigtig fin defensiv.

Lakshya Sen spillede dog sin chance, og der var flere gode dueller i midten af første sæt, hvor Axelsen kun førte 11-9 ved opholdet.

I andet sæt kom Axelsen endnu engang fint fra start, men så vandt Sen syv ud af ni dueller. Det gav noget intensitet til kampen, der tippede ved 14-14.

Her trak dommeren en kendelse mod Axelsen tilbage, og derfra kørte den danske verdensetter sejren i hus.

Det er uvist, hvem Axelsen skal møde i semifinalen, da den anden gruppe endnu ikke er afgjort. Det afgøres ved lodtrækning, om han møder Lakshya Sen eller toeren fra den anden gruppe.