Badminton

Pludselig forventer ekspert medaljer fra danske stjerner

Man skal ikke blive overrasket, hvis Kim Astrup og Anders Skaarup står med en medalje om halsen efter VM.

I de fleste tilfælde bliver kampene sværere og sværere, som en turnering skrider frem. Men det er ikke tilfældet for herredoublen Kim Astrup og Anders Skaarup ved det igangværende VM.

Jeg tror, de har en god chance for at komme i finalen

Joachim Fischer, badmintonekspert på TV 2 SPORT

Onsdag vandt de deres kamp i anden runde – og selvom der skal yderligere to sejre til, før de er sikret en medalje, tillader Joachim Fischer, der er badmintonekspert på TV 2 SPORT, sig allerede nu at have høje ambitioner på deres vegne.

- Jeg forventer, at Kim og Anders kommer til at stå med en medalje. Med det spil de viste i deres første kamp, kan det lade sig gøre, lyder vurderingen.

Forklaringen skal findes i den turneringshalvdel, som det danske par er havnet i. Det stærke indonesiske par Ashan/Setiawan, som var seedet nummer to ved VM, trak sig inden turneringen sammen med resten af det indonesiske landshold.

Dermed er det nu ventet, at en semifinaleplads skal sikres med sejre over Ivanov/Sozonov og derefter Lamsfuss/Seidel fra Tyskland. Begge par er lavere seedet end Astrup og Skaarup.

- Jeg vurderer, at Kim og Anders er det bedste par i Europa. Derfor skal de også slå både russiske og det tyske par, siger Joachim Fischer.

Statistikken taler for sejr

Mod Ivanov/Sozonov har Astrup og Skaarup seks sejre og blot et nederlag.

Mod Lamsfuss/Seidel har Astrup og Skaarup syv sejre og to nederlag.

”Det var vores finale”

Ved et VM i badminton spiller man ikke om bronzemedaljerne. Det betyder, at parrene endegyldigt sikrer en medalje, hvis de kommer i semifinalen.

I første omgang gælder det mødet med det russiske par, som Kim Astrup og Anders Skaarup har en vis overhånd imod.

- Vi har en fornemmelse af, at vi har luret dem, fordi de gør mange af de samme ting. Problemet med dem er, at hvis de gør de ting godt, er de utroligt farlige. Vi kan håbe, at vi er mere formstærke, siger Anders Skaarup.

Direkte adspurgt om den videre vej i turneringen erkender parret, at den første kamp muligvis var hårdere end de næste i rækken.

- Vi har da snakket om, at den her kamp var vores finale. Det siger vi tit for at pumpe os sig selv og virkelig være motiverede og skarpe fra starten af, siger Kim Astrup.

Behøver ikke slutte i semifinalen

Selvom parret ikke selv er meget for at kigge for langt frem i turneringen, spår Joachim Fischer, at det faktisk kan ende med en plads blandt de sidste to.

- Jeg tror, de har en god chance for at komme i finalen. Det er store ambitioner, men jeg tror også på, de kan levere.

- Hvis de først har medaljen, kan det være, de blomstrer endnu mere – og det forventer jeg egentlig, de gør.

Du kan se Kim Astrup og Anders Skaarup i deres 1/8-finale. Det er med start omkring klokken 19 på TV 2 SPORT.