Badminton

Antonsen sikrer VM-medalje med semifinaleplads

Lee Zii Jia måtte trække sig med en skade midtvejs i tredje sæt.

Anders Antonsen er i VM-semifinalen efter en sejr i tre sæt over malaysiske Lee Zii Jia.

Danskeren kom skidt fra start og tabte første sæt, men Antonsen satte et storstilet comeback ind og spillede sig selv videre ved verdensmesterskaberne i Spanien.

Anders Antonsen 2 - 1 Lee Zii Jia

  • 1. sæt: 12-21
  • 2. sæt: 21-8
  • 3. sæt: 11-1

Lee Zii Jia var præget af en vabel i tredje sæt og havde meget svært ved at bevæge sig rundt på banen. I sidste ende valgte han at trække sig.

Sejren sikrede samtidig Antonsen en medalje, der minimum bliver af bronze. Der spilles nemlig ikke om tredjepladsen ved VM. I semifinalen møder han Loh Kean Yew, der sendte Viktor Axelsen ud. Du kan se kampen omkring klokken 20 lørdag på TV 2 SPORT.

Sådan forløb kampen

/ Ritzau

I første sæt fulgtes de to spillere ad frem til pausen, hvor der stod 11-10 i malaysisk favør. Men derfra gik det hurtigt ned ad bakke for Antonsen.

Med syv point i træk kom Lee Zii Jia foran 18-10, og så var danskeren presset. Antonsen kom lidt i gang og fik to point, men i første forsøg tog Lee Zii Jia sættet på en dansk fejl, da Antonsen oppe ved nettet sendte bolden ud over sidelinjen.

Flot comeback

Men danskeren rejste sig i andet sæt, hvor Antonsen efter en skarp indledning kunne gå til pause med en komfortabel føring på 11-4. Lee Zii Jia truede aldrig Antonsen, og så skulle kampen ud i et tredje og afgørende sæt.

Pausen mellem sættene blev ekstra lang, fordi malaysieren modtog behandling. Han var plaget af en vabel på højre fod og kunne derfor ikke fortsætte.

Senere fredag spiller herredoublen Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen ligeledes om en plads i semifinalerne ved VM. Det er omkring klokken 19 på TV 2 SPORT.