Badminton

Astrup og Skaarup jubler over historisk VM-medalje

Det danske par havde svært ved at holde smilet tilbage efter sejren i kvartfinalen.

Kim Astrup og Anders Skaarup har vundet deres første VM-medalje i karrieren.

Fredag aften slog de tyskerne Mark Lamsfuss og Marvin Seidel. Med medaljen i hus var glæden på ingen måde til at tage fejl af.

- Det er det, vi har kæmpet for i ni år. Nu skal jeg prøve at gøre det så kortfattet så muligt, så jeg ikke begynder at græde. Det har jeg ikke lyst til, for vi har en kamp, vi skal ind og vinde lørdag, siger Kim Astrup og fortsætter:

- Det er fuldstændig fantastisk, at medaljen er sikret. Nu skal vi bare sørge for, at den bliver vekslet til en af endnu finere karat.

Anders Skaarup var bestemt ikke mindre glad end sin makker.

- Det er fandme de færreste, der vinder en VM-medalje. Hvor mange store spillere har vi ikke set op til, og nu kommer vi selv blandt dem. Jeg må bare sige, at jeg ikke havde troet, vi skulle være en af dem.

Jublen må ikke tage overhånd

I semifinalen venter det kinesiske par He Ji Ting og Tan Qiang. Danskerne har slået dem to gange før i karrieren, og derfor må glæden over medaljen ikke fjerne fokus.

- Vi skal blive ved med at være i det med, at lodtrækningen stadigvæk er fin. Vi har en rigtig god chance, og det skal vi holde os selv op på, siger Kim Astrup, inden Anders Skaarup følger op:

- Vi kommer ind til en 50/50-kamp igen lørdag. Finalen ligger og kigger på os, og vi skal bare tage den.

... men.

- Vi skal fandme også have lov til at nyde det, siger en stolt Skaarup.

Semifinalen spilles lørdag omkring klokken 19. Du kan se den på TV 2 SPORT. Lige efter herredoublen skal Anders Antonsen også i aktion - en kamp vi naturligvis også viser.