Badminton

I dag sikres to danske VM-medaljer, spår ekspert

Både Anders Antonsen og herredoublen med Kim Astrup og Anders Skaarup har gode muligheder for at nuppe en medalje.

Det er blevet kvartfinaletid ved VM i badminton. Og der er dansk deltagelse!

Anders Antonsen møder Lee Zii Jia i herresingle, mens Danmark også er repræsenteret i herredouble. Her står Kim Astrup og Anders Skaarup over for Mark Lamsfuss og Marvin Seidel.

I badminton bliver der ikke spillet om bronzemedaljerne ved et verdensmesterskab. Det betyder, at der kan sikres flere danske medaljer allerede fredag.

Herunder får du den tidligere topspiller Joachim Fischers vurdering af de to kvartfinaler med dansk deltagelse. Han er badmintonekspert på TV 2 SPORT.

Anders Skaarup/Kim Astrup - Mark Lamsfuss/Marvin Seidel

- Kampen bliver afgjort på, hvem af de to par der bedst kan kontrollere kampens betydning. Ingen af parrene har vundet en medalje til et VM hidtil.

- Jeg har en overbevisning om, at Kim og Anders er bedst rustet til at stå for det pres, som spillerne er under for at præstere til så stor en turnering.

- I min bog er danskerne favoritter, selvom de har haft det svært mod tyskerne på det sidste. Deres gode form gør, at de har troen på, de også kan vinde i dag.

Chancevurdering: 65-35 i danskernes favør.

Hvad siger de selv?

- Det er to kloge og gode spillere. Og så har de nogle spidskompetencer omkring servesituationen. Lamsfuss er rigtig god på baglinjen. Vi skal ikke se os selv som favoritter. Jeg tror, det er to par, der kigger på den mulige semifinale og tænker: Den er vores. Jeg synes ikke, der er nogen, der er favorit, siger Anders Skaarup, inden Kim Astrup supplerer.

- Vi skal bare give den max gas. Vi står med en rigtig god chance, og den skal vi udnytte.

Anders Antonsen - Lee Zii Jia

Også i herresingle vurderer badmintonekspert Joachim Fischer, at Danmark er favorit.

- Jeg var spændt på Antonsens niveau, da turneringen startede – og det blev ikke mindre, da vi så hans første kampe. Til gengæld skal han have stor ros for sin kamp mod Lee Cheuk Yiu i 1/8-finalen. Der stemplede han virkelig ind i turneringen og fandt den frækhed og hurtighed frem i sit spil, som det kræver, hvis han skal stå som verdensmester på søndag, siger Joachim Fischer og fortsætter:

- Nu venter et brag af en kvartfinale mod den forsvarende All England-mester. Det er værd at bemærke, at Lee Zii Jia har set træt ud under VM. Han har virket mærket af et rigtig hårdt program, hvor han også spillede sæsonfinalerne for kort tid siden.

- Anders er favoritten, og jeg tror, han kan løse den store opgave. Lige nu ser jeg to herresinglespillere, der kan vinde turneringen. Den ene er Loh Kean Yew fra Singapore, og den anden er Anders. Det er de to spillere, der har vist det højeste topniveau.

Chancevurdering: 65 – 35 i Antonsens favør.

Hvad siger han selv?

- Jeg glæder mig til en kamp om en plads på podiet. Hvis det kan give ekstra motivation, at det er en kamp om en medalje, er det fint. Men ellers skal det være en kamp som en hvilken som helst anden. Det er sådan, det skal håndteres. Jeg har heldigvis stået her før og har lidt erfaring med det, siger Anders Antonsen.

2-0 blev resultatet til Anders Antonsen i 1/8-finalen. Video: Jonas Kjærsgaard

Du kan se begge kvartfinaler på TV 2 SPORT. Anders Antonsen spiller omkring klokken 15.30, mens herredoublen går på banen cirka klokken 19. Det er dog værd at tænde for kanalen i god tid, da programmet kan skride begge veje alt efter kampenes længde.