Badminton

Stjerner sikrer ny dansk VM-medalje

De skulle grueligt meget igennem, men det lykkedes Kim Astrup og Anders Skaarup at slå det tyske par.

Den danske herredouble med Kim Astrup og Anders Skaarup er klar til VM-semifinalen.

Og det sikrer såmænd også en dansk medalje. I badminton spiller man nemlig ikke om bronzemedaljerne ved et verdensmesterskab.

Kim Astrup/Anders Skaarup – Mark Lamsfuss/Marvin Seidel

  • 1. sæt: 26-28
  • 2. sæt: 21-13
  • 3. sæt: 21-9

Det er dansk badmintons anden medalje ved det igangværende VM. Anders Antonsen spillede sig ligeledes i semifinalen tidligere fredag.

Herredoublen møder det kinesiske par He Ji Ting og Tan Qiang. Kampen spilles lørdag, og du kan se den på TV 2 SPORT cirka klokken 19. Antonsen spiller lige efter.

Et sandt drama

Danskerne fik en skidt start, hvor de hurtigt kom bagud med 2-6. Særligt Anders Skaarup var i problemer.

Tyskerne havde konstant et solidt forspring, men mod slutningen af sættet kom det danske par helt tæt på, og så startede et sandt drama.

De to par skiftedes til at overleve sætbolde. Men på den sjette tyske af slagsen, gik den ikke længere for Astrup og Skaarup. Selv nåede de at misse tre, før Lamsfuss og Seidel nuppede sættet med 28-26.

Tyske fejl

Desværre fortsatte det i samme spor i begyndelsen af andet sæt: Tyskerne i førersædet. Hurtigt fik danskerne dog lukket hullet på 3-6, og så var de på omgangshøjde igen.

Herfra tog de teten. Ved opholdet var Astrup og Skaarup foran med 11-9, og den føring fik de udbygget til et solid forspring på fem.

Stille og roligt sneg fejlene sig ind hos Lamsfuss og Seidel, som pludselig virkede nervøse. Den danske føring forsvandt aldrig, og så var sættet dansk.

... og tyske frustrationer

Pludselig var der dansk momentum, og det udnyttede Astrup og Skaarup til at bringe sig foran med 4-0.

Tyskerne viste tydeligt deres frustrationer, og kampen begyndte at tippe i dansk favør. 8-2 var stillingen, da Marvin Seidel måtte modtage behandling.

Det danske par slap aldrig grebet om kampen, og så kunne Astrup og Skaarup fejre deres første VM-medalje i karrieren.