Badminton

Antonsen taber VM-semifinale

Anders Antonsen rejser fra VM i Spanien med en bronzemedalje om halsen.

Anders Antonsen mødte en bedre mand, da han tabte VM-semifinalen til singaporeanske Loh Kean Yew.

På papiret ser det ikke prangende ud, da danskeren tabte i to sæt. To sæt, hvor Antonsen dog viste sig flot frem.

Loh, der slog Viktor Axelsen ud af VM tidligere på turneringen, var bare bedst, da det gjaldt, og derfor må Antonsen vinke farvel til VM i Spanien nu.

Anders Antonsen 0 - 2 Loh Kean Yew

  • 1. sæt: 21-23
  • 2. sæt: 14-21

Anders Antonsen får VM-bronze, da man i badminton ikke spiller om bronzemedaljerne ved et verdensmesterskab.

Sådan forløb kampen

Af Ritzau

Første sæt i kampen mellem Anders Antonsen og Loh Kean Yew startede tæt. Ingen af de to spillere var foran med mere end to point, indtil Loh gjorde det til 11-8. Antonsen fik efterfølgende udlignet til 11-11, men derfra trak Loh lidt fra igen.

11-11 blev til 14-11, og så havde Loh overtaget. Antonsen gjorde, hvad han kunne, men danskerens modstander var overalt på banen.

Med et smash, der kyssede sidelinjen, sikrede Loh sig fem sætbolde, men Antonsen holdt hovedet koldt og fik med ryggen mod muren udlignet til 20-20.

Men Loh var skarpest, da det gjaldt, og kunne efter flot netspil sætte første sæt på kontoen.

Anders Antonsen lavede næsten et stort comeback i første semifinalesæt ved VM. Video: TV 2 SPORT

Andet sæt startede som første. De to spillere fulgtes ad, indtil Loh trak fra frem mod den indlagte pause, hvor han var foran 11-7.

Efter en peptalk fra Kenneth Jonassen under spilstoppet fik Antonsen reduceret til 10-12, men så skruede Loh bissen på igen. Den hurtige spiller fra Singapore forsvarede sig formidabelt og spillede med stort overskud.

Antonsen begyndte at løbe tør for idéer, og det så sort ud for danskeren, da Loh med fem point i træk kom foran 17-10.

Men så begyndte det at køre for Antonsen, som fik sat en stime af point sammen og reduceret til 14-17. Derfra gik den dog ikke længere.

Med et flot slag fik Loh spillet sig til seks matchbolde, hvoraf kun en enkelt blev taget i brug. Antonsen sendte bolden i nettet og Loh videre til finalen. Her skal han møde indiske Kidambi Srikanth.