Badminton

Haves: EM. Søges: Ny vært

Coronarestriktioner i Finland har betydet, at EM for hold ikke længere kan afholdes der. Individuelt EM skal genforhandles, og Danmark er i spil

Europas bedste badmintonspillere skulle i februar have pakket kufferterne og rejst til Finland, hvor EM for hold skulle afvikles.

Men usikkerhed omkring coronarestriktionerne i landet betyder, at turneringen er aflyst, da EM for hold er et stort event, når det kommer til antallet af deltagere, frivillige og officials.

Det skriver Badminton Europe på sin hjemmeside.

- Coronasituationen har udviklet sig til det værre, siden Omikron-varianten blev dominerende. Det ville - foruden at ingen tilskuere var tilladt - betyde, at der måske ville komme uforudsete restriktioner, skriver Badminton Europe.

- Det var uvist, om mesterskabet kunne fortsætte med tilladelse af de finske myndigheder. Det var også uklart, om det var muligt at få en specialtilladelse, så landsholdene kunne komme ind i Finland – med eller uden karantæne.

Badminton Europe forklarer, at de forsøgte flere ting for at redde EM for hold - blandt andet at betale for alle testforanstaltninger, men det var ikke nok.

Ny vært for individuelt EM

Finland blev tildelt de forskellige EM-værtskaber som en pakke, hvor det individuelle EM skulle spilles i uge 17.

Men med aflysningen af EM for hold skal denne aftale genforhandles, og her kommer Danmark i spil som en mulig vært. Det fortæller Bo Jensen, der er direktør i Badminton Danmark:

- Vi har tidligere henvendt os til Badminton Europe og sagt, at hvis der skulle komme problemer, ville de være velkomne til at henvende sig til os i forhold til at afholde mesterskabet i Danmark. Men vi har også givet udtryk for, at vi har lavet flere mesterskaber på det seneste, der har trukket hårdt på vores organisation. Derfor er vi ikke interesserede i at kaste en masse penge efter det individuelle EM, siger Bo Jensen til TV 2 SPORT.

I februar 2021 var Finland også vært, da der blev afholdt EM for blandede hold. Her vandt Danmark for fjerde gang i træk.

Danmarks badmintonlandshold havde ikke de store kvaler med at slå Frankrig i EM-finalen for blandede hold. Video: TV 2 SPORT