Badminton

Suveræne Axelsen vinder All England

Indiske Lakshya Sen fik ikke et ben til jorden i en magtdemonstration af Viktor Axelsen i All England-finalen.

Ingen har været i nærheden af Viktor Axelsens niveau i denne uge, og heller ikke i finalen blev verdensetteren budt op til dans.

Derfor har danskeren for anden gang i sin karriere vundet den prestigefylde turnering All England i Birmingham. Det gjorde han med en sikker sejr over sin hårdt kæmpende træningsmakker i Dubai, indiske Lakshya Sen.

Viktor Axelsen 2-0 Lakshya Sen

  • 1. sæt: 21-10
  • 2. sæt: 21-15

Viktor Axelsen til TV 2 SPORT: - Det er fuldstændig vanvittigt. Da jeg startede med at spille badminton, havde jeg drømt om det, men at det nu er virkelighed, at jeg har vundet All England to gange, er fuldstændig vanvittigt. Jeg er lidt tom for ord, men jeg er virkelig glad og træt.

Joachim Fischer, badmintonekspert på TV 2 SPORT: - Det er helt utroligt. Da der var spillet tre dueller af kampen, kunne man allerede se Sen tænke: "Det her bliver rigtig ubehageligt". Der var simpelthen kun én mand på banen, og det var Viktor Axelsen.

Sådan forløb kampen

Af Ritzau

Kampen blev åbnet med lange dueller, som en meget stærkt spillende Axelsen trak sig sejrrigt ud af.

De to kombattanter flyttede hinanden tålmodigt rundt på banen, og danskeren virkede til at have stort overskud i det mentale spil mod inderen, der ved stillingen 4-0 så ud til at bære frustrationen udenpå sin skriggule spilletrøje.

Værre blev det, da Axelsen kom foran med 5-0. Danskerens smash var egentlig dømt ude, men Axelsen rakte armen prompte i vejret og bad om at få teknologiens ord for, at bolden var inde - og det var den.

All England vinderne 2022

  • Damesingle: Akane Yamaguchi (Japan)
  • Damedouble: Nami Matsuyama/Chiharu Shida (Japan)
  • Herredouble: Muhammad Fikri/Bagas Maulana (Indonesien)
  • Mixeddouble: Yuta Watanabe/Arisa Higashino (Japan)

Først da Axelsen var kommet foran med 6-0, kom Lakshya Sen på tavlen.

Inderen kunne dog ikke styre Axelsen, som diskede op med et skræmmende niveau. Den danske stjerne slog stejle slag, som den ellers forsvarsdygtige inder ikke kunne svare igen på.

Ved første ophold var den danske stjerne foran med 11-2. Derefter fortsatte fynboen ufortrødent og vandt første sæt med 21-10.

Mere modstand i andet sæt

Begyndelsen af andet sæt lignede begyndelsen af første sæt. Efter lange dueller bragte Axelsen sig i front med 3-0. Men så var det, som om Lakshya Sen fandt noget selvtillid.

Inderen fik Axelsen på hælene, og pludselig var stillingen 4-4. Men det rystede ikke danskeren. Han skruede bare op for niveauet og styrede tålmodigt sin modstander rundt på det grønne underlag.

Ved opholdet var Axelsen foran med 11-5.

I anden halvdel af andet sæt mistede Axelsen igen koncentrationen en smule. Lakshya Sen udnyttede det og kom op på 11-8. Danskeren virkede lidt utålmodig, men fik styr på spillet igen og udbyggede sin føring til 17-10.

Lakshya Sen viste små glimt af sit topniveau, men han manglede i den grad stabilitet. Det var i høj grad tilfældet, fordi Viktor Axelsen ganske enkelt spillede på tårnhøjt niveau, og til sidst måtte Sen se sig besejret.