Badminton

Dansker overrasker sig selv med topresultat

For første gang i karrieren skal Victor Svendsen spille semifinale i en Super 500-turnering.

Korea Open er gået over al forventning for Victor Svendsen, selvom han var optimistisk inden turneringsstarten.

Fredag spillede 26-årige Svendsen sig i semifinalen med en knusende sejr på 21-14, 21-12 over Shesar Hiren Rhustavito. Det er karrierens hidtil bedste resultat på den internationale scene.

- Det må man sige. Det havde jeg ikke helt regnet med, da jeg tog flyveren herud, siger Victor Svendsen til TV 2 SPORT.

Svendsen, der blev dansk mester i 2021, rangerer som nummer 75 i verden. Rhustavito er placeret som nummer 24 på samme liste.

- Jeg har haft en rigtig god træningsperiode op til, så jeg havde en god fornemmelse, da jeg tog afsted. Udfordringen er altid at få det med ind på banen, når man står der, men det er lykkedes denne gang, siger Svendsen, hvis hidtil bedste resultat i en Super 500-turnering er anden runde.

Lyn-analyse

Det er et virkelig stort resultat af Victor Svendsen. Han slår nummer tre fra Indonesien, der skulle have spillet den afgørende Thomas Cup-kamp mod Danmark ved det seneste VM. Det er en kæmpe bedrift og et gennembrud, hvorVictor Svendsen melder sig ind i kampen om at skulle spille en rolle ved det kommende VM.

Kan møde verdensstjern i finalen

I semifinalen, ja – den er god nok, skal danskeren møde Hong Yang Weng fra Kina. Han rangerer som nummer 156 i verden, men det tal skal man ikke lægge alverden i, da ranglisten er blevet frosset på grund af coronapandemien.

- Man har ikke set ham i så mange turneringer på det seneste, men han har dælme set stærkt ud. Så det bliver en svær kamp, men jeg skal gøre mit for en plads i finalen, lyder det fra Svendsen kort efter kvartfinalesejren.

Den anden semifinale i Korea Open står mellem Jonathan Christie og Kidambi Srikanth. De er begge etablerede i verdenstoppen, hvor de i øjeblikket rangerer som nummer 8 og 12.

Semifinalerne ved Korea Open vises direkte på TV 2 SPORT fra lørdag klokken 4. Se sendeplanen her.