Badminton

Efter EM-guld: Nu er fokus rettet mod svært mål

Danmarks første og eneste Thomas Cup-titel er fra 2016, men i år er der atter tro på, at holdet kan gå hele vejen.

Om lidt rejser Danmarks bedste badmintonspillere til Bangkok for at spille hold-VM, bedre kendt som Thomas og Uber Cup.

Et sæsonmål, der for de fleste overskygger det netop overståede EM, og som også er væsentligt sværere at vinde, fordi det skal ske som hold, og fordi der er modstand fra hele verden.

- Thomas Cup altid er svært, siger Viktor Axelsen, der som eneste dansker hev en guldmedalje med hjem fra EM.

- Det kræver, at de spillere, der skal præstere på dagen, gør det i de kampe. Alle skal byde ind med noget på og uden på banen. Som jeg har sagt før, så skal sol, måne og stjerne stå rigtigt for, at vi skal vinde.

Både herrernes Thomas Cup og kvindernes Uber Cup begynder på søndag og varer i en uge.

Sportschef: Her er målsætningen

Ved EM var Danmark kun repræsenteret i én finale, herresingle, hvilket skuffer sportschefen i Badminton Danmark, Jens Meibom.

Det hører dog med, at eksempelvis Danmarks bedste herredouble, Kim Astrup og Anders Skaarup, ikke deltog. Men det gør de til Thomas Cup, ligesom Rasmus Gemke også forventes at rejse med og være klar til at spille.

Af den grund skal de danske herrer have metal med hjem, fortæller Meibom:

Målsætning for herrer: Medalje

- Det kan være bronze, men jeg mener også godt, vi kan vinde det hele, hvis det flasker sig for os. Det er utroligt tæt til Thomas Cup. Har man en skadet spiller eller en spiller, der døjer med noget, kan det tippe vægtskålen til den ene eller andens fordel, men jeg mener faktisk, vi har holdet til at gå hele vejen.

Målsætning for kvinderne: Kvartfinalen

- På damesiden er målet at gå i kvartfinalen, og ellers skal vi være bedste europæiske nation. Og det mener jeg, både hos damerne og herrerne, at vi har mulighed for at indfri.

Axelsen tror på sejren

Danmarks herrer er i gruppe med Kina, Frankrig og Algeriet, hvoraf de to bedste går videre til kvartfinalen. Kvinderne har fået en svære lodtrækning og møder Thailand, Malaysia og Egypten i kampen om en kvartfinaleplads.

- Jeg tror på, vi har holdet, der kan nå langt og holdet til at vinde, hvis vi rammer den rigtige dag, siger Viktor Axelsen.

Som forbund vil det være et skuffende hold-VM, hvis Danmark ikke bliver blandt de fire bedste.

- Jeg vil være skuffet, hvis vi ikke får en medalje på herresiden, og vi er helt klart skuffede, hvis vi ikke bliver bedste europæiske nation. Jeg ser også muligheden for at gå i kvartfinalen, siger Jens Meibom.

Ved den seneste udgave, der blev spillet i Aarhus i efteråret, hentede Axelsen og kompagni bronze, mens de danske kvinder blev netop nåede kvartfinalen.