Badminton

Axelsen vil udnytte sin rolle til VM

28-årige Viktor Axelsen glæder sig til at repræsentere Dannmark ved VM for hold i Thailand.

Når mange danskere ligger og sover, skal landets absolut bedste badmintonstjerner kæmpe for dannebrog.

Klokken fire dansk tid mandag morgen indleder Viktor Axelsen nemlig Thomas Cup i Thailand på danskernes vegne.

Thomas Cup, der også er kendt som VM for hold, består i gruppespillet af fem kampe mod hver nation. Tre singlekampe og to doublekampe.

Danmark møder Algeriet i den første kamp, og her skal Viktor Axelsen i ilden som den første, fordi han fungerer som landets første-herresingle. En rolle, hvor man har et stort ansvar, og hvor man er med til at definere dagen for hele nationen.

- Til Thomas Cup sidder dine holdkammerater bag dig og kigger dig i øjnene. Det er med til at give dig power, og det er noget, du skal bruge aktivt. Det skal selvfølgelig kontrolleres, så det ikke bliver negativt. Men jeg ser det bare som noget fedt, siger Axelsen til TV 2 SPORT.

Axelsen har i mange år været Danmarks første mand på banen, og det er en rolle, der passer verdensetteren ganske godt.

Danskernes Thomas Cup-program

  • Danmark vs Algeriet (søndag 8. maj klokken 04.00 dansk tid)
  • Danmark vs Frankrig (tirsdag 10. maj klokken 09.00 dansk tid)
  • Danmark vs Kina (onsdag 11. maj klokken 14.00 dansk tid)

Se det hele på TV 2 PLAY

I en sport, hvor man under normale omstændigheder kun spiller for sig selv, giver det et løft, når man spiller som et hold.

- Selve presset er, hvad det er. Der er altid et pres, når man går på banen. Men det at være en den af et hold er noget, jeg prøver at bruge som en styrke. Mit altoverskyggende mål er altid at vinde min kamp og forberede mig, som jeg gør til individuelle turneringer for at stå så klar som muligt til kampene.

- En anden ting er, at den indstilling, du skal have til en første-herresinglekamp, også handler om at give energi videre og vise holdkammeraterne, at du kæmper røven ud af bukserne. Og at du vil gøre alt for at vinde.

Vil gøre som i 2016

Og ifølge Axelsen er det end ikke nødvendigt at vinde hver gang som første-herresingle.

- I 2016 havde jeg en fed kamp mod Lee Chong Wei (i semifinalen mod Malaysia, red.), hvor jeg tabte, men jeg var tæt på at tage et sæt. Jeg følte, jeg gjorde mit bedste og viste, det betød meget for mig, og jeg gav noget energi tilbage til holdet. Og det vil jeg også gøre den her gang. Vise dem, at jeg vil gøre alt for at vinde, siger Axelsen.

I 2016 tabte Axelsen helt korrekt sin semifinalekamp, men sejre i de tre sidste kampe mod Malaysia sendte Danmark i finalen.

I finalen mod Indonesien vandt Axelsen sin første-herresinglekamp, og i sidste ende afgjorde Hans-Kristian Vittinghus opgøret til 3-2 med en suveræn sejr over Ihsan Mustofa. Thomas Cup-sejren i 2016 er stadig Danmarks eneste VM for hold-titel.

Indonesien er historiens meste vindende hold i turneringen med 14 guldmedaljer. Kina har ti, Malaysia fem (tre af dem som Britisk Malaya), mens Danmark og Japan har en enkelt hver.

Thomas Cup afvikles hvert andet år. Se Thomas og Uber Cup anno 2022 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.