Badminton

Danske herrer får perfekt VM-start

De danske badmintonherrer er kommet godt fra start ved VM for hold, da Algeriet uden nogen som helst problemer blev besejret i første gruppekamp.

Kvinderne gjorde det søndag, og mandag fulgte Danmarks fjerboldsmænd trop med en åbningssejr ved VM for hold.

Anders Antonsen, Viktor Axelsen og Hans-Kristian Vittinghus vandt alle deres singlekampe mod algeriske modstandere i to sæt. Kort tid efter vandt de danske doubler deres indledende kampe ved turneringen.

Med striben af sikre sejre er også den samlede sikret i den første gruppekamp ved Thomas Cup, som hold-VM for herrer kaldes. Både den og kvindernes turnering, Uber Cup, spilles i Thailands hovedstad Bangkok.

I den thailandske hal er der en del vind at tage højde for. Derfor fik danskerne også andet ud af kampen mod Algeriet end blot sejren.

- Det var fint at komme i gang og få lidt tid på banen. Der var selvfølgelig ikke den store modstand i dag, men jeg kunne stadig godt bruge det til at finde timingen derinde og teste forholdene af, siger Anders Antonsen og fortsætter.

- Jeg synes ikke, den er så nem at ramme rent, når man har angrebsmulighederne. Så jeg tror, at det var meget godt, at jeg fik oplevet det inden i morgen.

Danmark - Algeriet: 5-0

  1. Axelsen - Medel: 21-9, 21-11
  2. Antonsen - Belarabi: 21-5, 21-8
  3. Vittinghus - Hamek: 21-13, 21-14
  4. Christiansen/Skaarup - Mammeri/Medel: 21-15, 21-10
  5. Bay/Mølhede - Belarbi/Hamek: 21-6, 21-8

I gruppespillet spilles der henholdsvis tre singler og to doubler. Alle kampe færdigspilles uanset udfaldet, mens der fra kvartfinalerne og frem til finalen spilles, til et hold har tre sejre - herefter stoppes kampen.

Danmark er udover Algeriet i pulje med Frankrig og Kina.

Axelsen har brug for mere træning

De danske sejre blev i snit vundet på 24,6 minutter. Hurtigst var verdensetteren Viktor Axelsen, der blot brugte en snes minutter på banen.

Axelsen regner da også med, at han efter den korte kamp skal bruge lidt mere tid på anden træning.

- Ja, jeg skal lige have lavet lidt mere senere. Om det bliver i hal eller hvad det bliver. Træningsmulighederne er ikke ligefrem fantastiske herude, men et eller andet fysisk skal der i hvert fald laves, siger Axelsen, der er Danmarks første-herresingle.

All England-mesteren var ligesom landsmændene glad for at afprøve vindforholdene i hallen, inden at hold-VM reelt begynder tirsdag med anden gruppekamp.

- Med al respekt for Algeriet, så er det en modstander, vi skal køre over forholdsvis hurtigt.

- Og så begynder det i morgen (tirsdag red.) mod Frankrig, som vi skal tage seriøst. Det gjorde vi selvfølgelig også i dag, men i morgen begynder det for alvor.

Sådan ser de danske herrers kampprogram ud i gruppespillet:

  • Danmark vs Frankrig (tirsdag 10. maj klokken 09.00 dansk tid)
  • Danmark vs Kina (onsdag 11. maj klokken 14.00 dansk tid)

Se kampene direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.