Badminton

Danske herrer er i VM-kvartfinalen

Danmark er sikker på at være blandt de sidste otte hold inden den sidste kamp i puljen.

De danske badmintonherrer er klar til kvartfinalen ved VM for hold i Thailand.

Det står klart efter en klokkeklar sejr i holdkampen mod Frankrig, hvor alle opgør endte med dansk sejr. Da Kina samtidig slog Algeriet blev pladsen blandt de sidste otte en kendsgerning.

Danmark - Frankrig: 5-0

  1. Viktor Axelsen - Toma Junior Popov: 21-8, 21-11
  2. Anders Antonsen - Christo Popov: 21-12, 21-13
  3. Mathias Christiansen/Frederik Søgaard - Fabien Delrue/William Villeger: 21-17, 21-16
  4. Rasmus Gemke - Arnaud Merkle: 21-17, 21-13
  5. Kim Astrup/Anders Skaarup - Toma Junior Popov/Christo Popov: 21-18, 21-19

I gruppespillet spilles der henholdsvis tre singler og to doubler. Alle kampe færdigspilles uanset udfaldet, mens der fra kvartfinalerne og frem til finalen spilles, til et hold har tre sejre - herefter stoppes kampen.

Danmark møder Kina i en puljefinale i den sidste kamp. Den spilles onsdag klokken 14 og kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Axelsen kører modstander over

Danmark har et sikkert kort i verdens nummer ét: Viktor Axelsen. Fynboen var første mand i aktion, og han efterlod absolut ingen tvivl.

Godt nok slog Axelsen første bold ud, men herfra nuppede han syv dueller i streg og kunne se sig selv oppe med 7-1. Toma Popov kæmpede med at finde længden mod en topfokuseret dansker, og der blev aldrig tvivl om første sæts udfald.

I andet sæt kom den ældste af Popov-brødrene en anelse bedre med og havde kontakt til stillingen 5-4 i dansk favør. Herfra gjorde Axelsen, hvad der skulle til og sikrede dansk føring på 1-0.

Danmarks bedste herresingle havde ingen problemer med at slå Toma Popov. Video: Jonas Kjærsgaard

Antonsen følger trop

Anders Antonsen, verdens nummer tre, lagde ud som en mand, der havde tænkt sig at gøre Axelsen kunsten efter. Lynhurtigt var han i front med 6-1. Den føring holdt til opholdet: 11-6.

Antonsen styrede spillet og holdt det nede i et tempo, hvor han hele tiden kontrollerede duellerne. Det betalte sig, for efter kort tid i manegen kunne han sikre sig første sæt med cifrene 21-12.

Den 25-årige herresingle fortsatte de fine takter i andet sæt, hvor han gik til ophold foran med 11-5.

Herfra blev der kortvarigt tændt en ild i Popov, der satte tempoet op. Det gav ham et par hurtige point, men aarhusianeren var ganske enkelt bedre.

Danmark kom på 2-0, da den danske verdenstreer vandt i to sæt over Christo Popov. Video: Jonas Kjærsgaard

Hårdt tilkæmpet sejr

Mens singlerne lagde problemfrit fra land, var der mere modstand til Danmarks herredouble med Mathias Christiansen og Frederik Søgaard, der ikke spiller sammen normalt.

I første sæt fulgtes de to par pænt ad, og faktisk var franskmændene foran med 15-13, inden danskerne tog fat og vandt sættet med 21-17.

Anden halvdel fulgte nogenlunde samme formel. Heldigvis sluttede det også med samme facit som i første sæt: Dansk sætsejr og dermed var kvartfinalen sikret.

VM for herrehold bliver med dansk deltagelse i kvartfinalen efter sejr over Frankrig. Video: Jonas Kjærsgaard

Gjorde arbejdet færdigt

Selvom kvartfinalepladsen var på plads, slækkede Rasmus Gemke og herredoublen Kim Astrup og Anders Skaarup ikke på grebet.

Begge kampe blev vundet i to sæt, og så var den samlede, perfekte sejr sikret. 5-0 til Danmark og ikke ét sæt blev afgivet til franskmændene.