Badminton

Axelsen vinder efter stor forskrækkelse

Viktor Axelsen fik en træls start på første-herresinglekampen i puljefinalen mod Kina, men endte med at vinde opgøret i tre sæt.

Badmintonstjernen Viktor Axelsen kom til skade ved VM for hold onsdag. Men heldigvis forblev det ved chokket og hurtige smerter.

Axelsen mødte kinesiske Guang Zu Lu, nummer 25 på verdensranglisten, i den første af fem kampe mellem Danmark og Kina i en puljefinale.

I kampens blot anden duel landede Axelsen skævt på sin ankel og vred sig i store smerter. I få minutter så det ud til, at danskeren skulle trække sig, men heldigvis fortsatte han kampen efterfølgende.

Hele dagen har det været et gennemgående tema, at halgulvet i Bangkok har været glat og fugtigt. Mange af spillerne er gledet rundt på banerne, og det skyldes den utrolige varme.

Og det elendige underlag fortsatte med at frustrere Axelsen kampe ud. I andet sæt var der en situation, hvor han gled med begge ben hen ad gulvet. Og Axelsen fik i den situation virkelig udtrykt sin vrede ned mod gulvet.

Heldigvis kom begge spillere videre fra uheldene, og derfra blev kampen afgjort på ketsjerkundskaber. Dog var de tydeligt, at uheldet havde sat sig i danskeren. Han virkede ikke helt komfortabel, og det påvirkede Axelsens normale storspil.

I sidste ende var der dog klasseforskel på de to singlespillere, og Axelsen vandt de sidste to sæt og bragte Danmark på 1-0.

Axelsen 2 - 1 Lu G.Z.

  • 1. sæt: 17-21
  • 2. sæt: 21-16
  • 3. sæt: 21-9

Der resterer nu et opgør i holdkampen mellem Danmark og Kina.

De spiller i følgende rækkefølge, og alle kampene bliver afviklet, selvom en nation skulle komme op på tre sejre inden den sidste kamp.

  • Astrup/Christiansen 0 - 2 Liu/Ou: 16-21, 11-21
  • Antonsen 1 - 2 Li: 21-15, 19-21, 13-21
  • Rasmussen/Søgaard 2 - 1 He/Zhou: 21-16, 21-17
  • Vittinghus - Weng

Se alle kampene fra Thomas Cup på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.