Badminton

- Det er virkelig farligt, siger Axelsen om forhold, der ryster ekspert

Viktor Axelsen kæmpede med det glatte halgulv, da han onsdag besejrede kinesiske Guang Zu Lu i puljefinalen.

På banen befandt to af verdens bedste badmintonspillere sig, men det var ikke til at se på forholdene.

For da Viktor Axelsen onsdag eftermiddag besejrede verdens nummer 25, kinesiske Guang Zu Lu, var det med et underlag, der på ingen måde kunne stå på mål for de badmintonspillere, der betrådte det.

Halgulvet var ekstremt glat, og det resulterede flere gange i, at Viktor Axelsen gled rundt på banen. Og det frustrerede, med rette, den danske verdensstjerne, der undervejs var ved at komme slemt til skade.

- Vi skulle have haft et par skøjter med i størrelse 46 og 47.5. Jeg synes virkelig, der var glat, siger Axelsen, der bruger to forskellige skostørrelser.

- Det er selvfølgelig ens for alle, men når man er lidt tung, er det lidt svært at stå fast. Det er virkelig farligt. Heldigvis var jeg helt varm, da jeg kom ind, men jeg får lige et slag op i min hæl, som når man gør nogle gange, når man glider. Det er simpelthen ikke godt nok, at banerne er så glatte.

Er det noget, man bør gøre noget ved?

- Det er selvfølgelig svært at gøre noget ved her midt i turneringen, men jeg synes bestemt, der skal gøres noget. Jeg ved, at der er rigtig mange spillere, der har brokket sig over det. Det er et emne rundt omkring - både blandt spillerne og på de sociale medier.

- Vi er så stor en sport, at vi skal kunne reagere på det her. Det kan gå hen og blive rigtig, rigtig farligt, siger Viktor Axelsen kort efter kampen til TV 2 SPORT.

Den danske stjerne kom til skade med sin hæl allerede i anden duel i kampen. Men danskeren tilføjer, at hælen lige nu føles okay. Axelsen forventer, at den bliver øm, men at den nok skal blive fin igen.

Det ryster mig, at man ikke på nogen måde gør noget for at løse det her problem

TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen

Axelsen 2 - 1 Lu G.Z.

  • 1. sæt: 17-21
  • 2. sæt: 21-16
  • 3. sæt: 21-9

Har været et generelt problem

Men det er bestemt ikke kun Viktor Axelsen, der har haft problemer med glatte gulve undervejs i turneringen. Faktisk er det nærmere en regel end en undtagelse, at spillerne undervejs i kampene bliver udfordret af gulvet.

Sådanne vilkår bør man ikke spille under ved en af verdens største badmintonturneringer. Det mener TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen.

- Vi har set det hele ugen, og det ryster mig, at man ikke på nogen måde gør noget for at løse det her problem. At der måske skal en karriereafsluttende skade til, før man reagerer, er vanvittigt. Det kunne have været Viktor Axelsen i dag. Det viser mig desværre, at det endnu engang bare handler om at få afholdt tingene. Der er ikke fokus på kvaliteten.

- Det er ikke første gang, man ser en passiv tilgang fra BWF, og jeg er bange for, det heller ikke er sidste gang. Det er frygteligt at spille badminton på så glat en bane. De skulle så bare allerede have løst det i søndags, for det er sket hele ugen, lyder det fra Jim Laugesen.

Se flere episoder med de glatte gulve fra onsdagens kampe nedenfor:

Det har været et stort problem under turneringen, at gulvene har været så glatte, at spillerne glider. Video: TV 2 SPORT