Badminton

- Jeg kommer ikke til at sove, inden morgenmaden åbner klokken 06.00

Hans-Kristian Vittinghus sikrede Danmark sejren i puljefinalen mod Kina i femte og afgørende kamp, men han får ikke en lang nattesøvn som belønning.

Danmarks herrer og kvinder møder torsdag Sydkorea i kvartfinalen. Kvinderne spiller klokken 09.00, mens herrerne starter klokken 14. Se det hele på TV 2 SPORT.

36-årige Hans-Kristian Vittinghus kommer til at sove godt i nat.

Eller det gør han formentlig ikke. For selvom han måtte ud i en maratonpræstation for at besejre kinesiske Hong Yang Weng, har han reelt ikke tid til at få en velfortjent nats søvn.

Det er jo helt sindssygt, så klovneagtigt det er

Jim Laugesen, badmintonekspert ved TV 2 SPORT

For da Vittinghus, gennemblødt af sved, kunne række armene i vejret og juble over at have sikret Danmark sejren i puljefinalen, havde klokken passeret 02.30 i Thailand, hvor VM for hold afvikles.

- Jeg kommer ikke til at sove, inden morgenmaden åbner klokken 06.00. Men det er fint nok. Så kan jeg få lidt at spise der, siger Vittinghus med et glimt i øjet til TV 2 SPORT kort efter kampen, da klokken er ved at være 03.00 lokal tid.

Og selvom det lyder helt utopisk, at verdens bedste badmintonspillere skal spille midt om natten, kan det ikke for alvor hidse danskeren op. Det er nemlig ikke første gang, planlægningen af store badmintonturneringer skaber utopiske kamptidspunker.

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige til det. Det er sådan, vores sport er. Jeg var ikke træt inde på banen, og nu sov jeg også fra 9-12 her til formiddag, fordi jeg havde sovet lidt dårligt i nat. Du kunne have fortalt mig, at klokken var otte lige nu. Jeg tænkte slet ikke over det.

Men skal I bare acceptere, at sporten er sådan her?

- Næh… Jeg ved ikke engang, hvad jeg skal sige, lyder det fra en tydeligt udmattet Vittinghus, der tilføjer, at han er enormt stolt over sejren.

Ekspert er frustreret over vilkårene

TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen, der kommenterede kampen, havde også svært ved at holde sine frustrationer tilbage.

Han finder det under al kritik, at badmintonkampe på så højt et niveau skal afvikles midt om natten.

- Det er fuldstændig sindssygt, at de spiller klokken to om natten. Det er jo helt sindssygt, så klovneagtigt det er. Det er VM for hold, og de spiller klokken to, lød det fra eksperten.

Vinder herrerne deres kvartfinalekamp torsdag, skal de møde enten Indien eller Malaysia i semifinalen. Grundet onsdagens sejr kan danskerne først møde Indonesien i en eventuelt finale.

Danmarks herrer og kvinder møder torsdag Sydkorea i kvartfinalen. Kvinderne spiller klokken 09.00, mens herrerne starter klokken 14. Se det hele på TV 2 SPORT.