Badminton

Muligheden for historisk resultat "har aldrig været større"

De danske badmintonherrer har en god chance mod den historiske stormagt Kina i gruppefinalen ved Thomas Cup. Det mener en tidligere topspiller.

Se Danmark-Kina direkte fra 14.00 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Man ved, at det er længe siden, når selv en ekspert på området kommer i tvivl. Og faktisk skal vi længere tilbage end Joachim Fischers egen landsholdsstart.

Danmark slog nemlig senest Kina ved herrernes hold-VM i 1998. Dengang var det en gruppekamp, og de danske deltagere hed blandt andre Peter Gade, Poul-Erik Høyer og Kenneth Jonassen.

24 år senere står Danmark og Kina atter på hver deres side af nettet ved en Thomas Cup-gruppekamp. Og her har danskerne gode muligheder for første sejr over Kina i to dusin år, ifølge Joachim Fischer:

- Muligheden for at slå Kina har aldrig været større. De har været den stærkeste nation igennem de sidste 20 år, men de bløder, for de har svært ved at lave store verdensstjerner lige nu.

- Danmark er i mine øjne favoritter – det er særligt på grund af herresinglerne med Axelsen og Antonsen, som bør give os en 2-0-føring, siger Joachim Fischer, der i dag er badmintonekspert på TV 2 SPORT.

Er klar til kvartfinalen

Både Kina og Danmark er videre til kvartfinalen inden gruppefinalen, hvor der spilles tre singlekampe og to herredoubler.

Den samlede vinder tager gruppesejren og får dermed en toer i kvartfinalen. Det vil have stor betydning for Danmark, men symbolikken i at slå Kina er mindst lige så stor:

- Det vil være et rigtigt vigtigt signal at sende, at man kan slå Kina i forhold til den videre færd. Man vil få en betydeligt lettere modstander, og det vil give et selvtillidsboost, hvis man endelig får skovlen under kineserne, siger Joachim Fischer.

Tre af de danske spillere, der sandsynligvis får krydset ketsjere med kineserne, glæder sig også til gruppefinalen.

Anders Antonsen

- Kina i en hold-turnering har jeg vist ikke prøvet før. De er benhårde, når de kæmper for nationen. Jeg glæder mig sgu. Det er selvfølgelig meget vigtigt at vinde, for ellers kan vi komme op mod nogle modstandere, hvor vi kan få det meget svært. En førsteplads i gruppen vil være fantastisk.

Viktor Axelsen

- Det bliver en svær kamp. Selvom Kina ikke er så stærke, som de har været tidligere, er det altid en svær nation at møde i badminton. Det bliver det også den her gang, men jeg håber, vi kan vinde.

Anders Skaarup

- Det bliver en sindssygt spændende kamp – det kunne også være en Thomas Cup-finale: Kina mod Danmark. Det bliver enormt spændende. De kan jo egentlig mixe meget op på doublerne, men det virker til, at de spiller med Ou og Liu. Vi har en revanche til gode fra Swiss Open, hvor vi egentlig ikke spillede en specielt god kamp.

Danmarks tre seneste møder mod Kina ved Thomas Cup endte alle med kinesisk sejr. Finaler i 2006 og 2004 samt en gruppekamp i 2002.

Men nu har Kina ingen topspiller som dengang med superstjernen Lin Dan. Faktisk er Kinas bedst placerede herresingle på verdensranglisten Chen Long, nummer syv, ikke er med til Thomas Cup. Det samme gælder den næsthøjest rangerede kineser, Shi Yuqi, der er røget i unåde hos forbundet.