Danmark klar til VM-semifinalen efter nyt midnatsdrama

Danmark er klar til VM-semifinalen efter en dramatisk samlet sejr i fem kampe over Sydkorea i kvartfinalen.

De danske badmintonherrer var torsdag ude i endnu et stort midnatsdrama ved VM for hold i Thailand.

For her blev det hele nemlig afgjort i en femte og afgørende kamp omkring kl. 01 lokal tid, hvor Rasmus Gemke slog Sydkoreas Yun Gyu Lee og sikrede Danmark en samlet 3-2-sejr i kvartfinalen.

Dermed skal Danmarks badmintonherrer spille semifinale ved den såkaldte Thomas Cup fredag, hvor Indien er modstanderen. Danmark er allerede nu sikret en VM-medalje.

Undervejs i torsdagens kvartfinale lignede det ellers langt fra en dansk triumf, for da Anders Antonsen tabte sin herresingle-kamp, så det pludselig svært ud for danskerne. Men herredoublen med Frederik Søgaard og Anders Skaarup Rasmussen leverede en helt vild sejr i tre sæt i kamp fire og udlignede dermed til 2-2 i kampe.

Og så blev triumfen fuldendt af Rasmus Gemke i den femte og afgørende kamp.

Første dansker i aktion torsdag eftermiddag var verdensstjernen Viktor Axelsen, der skulle bruge langt flere kræfter end ventet på at bringe Danmark foran 1-0 i kampe. I kampen efter udlignede Sydkorea til 1-1 med en sejr i den første herredouble. Og i tredje kamp gik det helt galt for Danmark, da Anders Antonsen ganske uventet og overraskende tabte sin kamp. Men den anden danske herredouble leverede en pragtkamp og udlignede til 2-2 i kampe.

Herunder kan du se resultaterne fra de enkelte kampe.

1. Herresingle: Kwang Hee Heo 1-2 Viktor Axelsen

 • 1. sæt: 21-13
 • 2. sæt: 18-21
 • 3. sæt: 19-21

Viktor Axelsen var storfavorit i sit opgør og kom også forrygende fra start. Hurtigt etablerede danskeren en 3-0-føring. Men herefter fik koreaneren spillet sig ind i kampen, og så blev det en helt lige affære. Ja, faktisk tog Heo i den grad teten og satte Axelsen til vægs af flere omgang i første sæt, der endte med en klar sejr til koreaneren på hele 21-13. Uvant situation for Axelsen.

I andet sæt fortsatte Viktor Axelsens problemer. Danskeren havde svært ved at få sit spil til at køre og virkede presset. Hurtigt kom Axelsen bagud med tre point, og den føring var svær at hente for danskeren- Særligt i spillet ved nettet var koreaneren overlegen. Men Axelsen viste mental styrke og tvang andet sæt ud i lidt af en gyser. Her holdt Viktor Axelsen hovedet koldt og kørte en 21-18-sejr hjem.

Så skulle det hele afgøres i tredje sæt, og her var verdensranglistens nummer et igen under pres mod verdens nummer 31. De to spillere fulgtes ad gennem hele sættet, men ved opholdet var koreaneren foran med 11-9, og så var Axelsen for alvor i problemer. Danskeren hev et par utrolige slag frem på nogle vitale tidspunkter og udlignede til 15-15, og herefter trak Axelsen fra og vandt sættet med 21-19.

1. Herredouble: Min Hyuk Kang & Seung Jae Lee 2-0 Kim Astrup & Mathias Christiansen

 • 1. sæt: 21-18
 • 2. sæt: 21-18

Den danske herredouble med Astrup og Christiansen formåede at presse forhåndsfavoritterne Kang og Lee både i første og andet sæt - og hentede adskillige point efter flotte og lange dueller.

Danskerne spillede med stor selvtillid, men på de afgørende tidspunkter havde koreanerne mest overskud og udviste størst kynisme.

Derfor blev kampen afgjort i to sæt, og dermed udlignede Sydkorea til 1-1 i kampe.

2. Herresingle: Hyeok Jin Jeon 2-0 Anders Antonsen

 • 1. sæt: 21-19
 • 2. sæt: 21-12

Anders Antonsen var storfavorit mod sin koreanske modstander, og danskere viste da også aggressivitet og kynisme allerede fra begyndelsen af kampen.

Men på trods af lækre danske slag, så fulgte Jeon godt med i kampens indledning, og første sæt endte med at blive en lang affære. For på trods af en Antonsen-føring på 11-8, så var det som om, at sættet bare ikke kunne afgøres til dansk fordel. Og da stillingen pludselig var 18-18, var Antonsen for alvor presset.

Og pludselig var mareridtet en realitet. Jeon vandt første sæt med 21-19.

Danskerens kvaler blev endnu værre i andet sæt, hvor Antonsen hurtigt kom klart bagud. Og ved stillingen 11-5 til koreaneren var det som om, at kampen knækkede.

Jeon vandt andet sæt med imponerende 21-12. Dermed leverede verdens nummer 267 en gigantisk overraskelse mod verdensranglistens nummer tre og bragte Sydkorea foran med 2-1 i kampe.

2. Herredouble: Sol Gyu Choi & Won Ho Kim 1-2 Anders Skaarup Rasmussen og Frederik Søgaard

 • 1. sæt: 21-18
 • 2. sæt: 21-23
 • 3. sæt: 17-21

Efter Antonsens nederlag var der i den grad pres på Frederik Søgaard og Anders Skaarup Rasmussen i den efterfølgende herredouble. Men danskerne imponerede i første sæt og var på et tidspunkt foran med hele fem point mod den koreanske overmagt.

Men koreanerne fik udlignet til 17-17, og så skulle første sæt altså afgøres i lidt af en gyser. Her var Kim og Choi stærkest og vandt med 21-18.

I andet sæt fortsatte det med at være tæt. Helt vildt tæt faktisk. For selvom det flere gange lå til koreanerne, så tvang danskerne sættet ud i en lang dyst. Og her viste Søgaard og Skaarup sig stærkest til sidst. Danskerne vandt med 23-21 og tvang kampen ud i et tredje sæt.

Og i tredje sæt fik Danmark en forrygende start og bragte sig hurtigt foran med 3-0. Og generelt dominerede danskerne pludselig det hele i opgøret. Rasmussen og Søgaard vandt sættet og kampen og holdt dermed Danmark i live i kvartfinalen. Og så var det hele op til Rasmus Gemke i den femte og afgørende kamp, hvor Gyu Lee Yun er modstanderen.

3. Herresingle: Yun Gyu Lee 0-2 Rasmus Gemke

 • 1. sæt: 19-21
 • 2. sæt: 15-21

Rasmus Gemke var stort set bagud fra start til slut i den femte og afgørende kvartfinale-kamp. Stort set. For helt til sidst kom danskeren tilbage og viste iskoldt overblik og endte med at vinde sættet. Ganske imponerende comeback i en ellers yderst presset situation.

I andet sæt var der ingen slinger i valsen fra Gemke, der sikkert tog sejren og sendte Danmark videre.