Badminton

Danmark taber VM-kvartfinale til Sydkorea

Danmark tabte alle tre kampe mod Sydkorea i tre sæt.

De danske badmintonkvinder kunne ikke lave overraskelsen mod Sydkorea ved torsdagens kvartfinale ved Uber Cup, VM for kvindehold.

Danskerne tabte lige som i oktober 2021 med 0-3 til de sydkoreanske favoritter, men de danske kvinder leverede en flot fight i alle kampe.

Sydkorea var på papiret pæne favoritter i de tre kampe, som blev spillet, men det var få point, der skilte Danmark fra succes.

Damesinglerne Mia Blichfeldt og Line Christophersen samt damedoublen Maiken Fruergaard/Sara Thygesen vandt alle første sæt mod deres respektive modstandere.

Men sydkoreanerne fik vendt kampene og var i længden stærkest.

Se resultaterne af holdkampen herunder.

1. Damesingle: An Seyoung - Mia Blichfeldt 2-1

 • 1. sæt: 18-21
 • 2. sæt: 21-15
 • 3. sæt: 21-18
 • 1 time og 2 minutter

Mia Blichfeldt spillede en flot kamp og pressede den 20-årige sydkoreaner An Seyoung til det yderste. Danskeren overraskede i første sæt mod storfavoritten, men var på hælene i hele andet sæt.

I det afgørende tredje sæt kom danskeren først til sidebyttet ved stillingen 11-9 og førte sidst i kampen med 17-16. Men An Seyoung var køligst, da kampen skulle afgøres og vandt fem ud af de sidste seks point i kampen.

- Jeg er virkelig ked af det og ærgerlig på holdets vegne. Jeg havde chancen i dag, og det gør virkelig ondt, siger en gårdkvalt Mia Blichfeldt til TV 2 SPORT.

1. Damedouble: Lee Sohee/Shin Seungchan - Maiken Fruergaard/Sara Thygesen 2-1

 • 1. sæt: 21-23
 • 2. sæt: 21-16
 • 3. sæt: 21-19
 • 1 time og 23 minutter

Damedoublen Maiken Fruergaard og Sara Thygesen leverede en stor fighterindsats mod det sydkoreanske par, men måtte i sidste ende se sig slået med 21-19 i tredje sæt efter mere end 80 minutters spil.

Lee og Shin, som aktuelt ligger nummer to på verdensranglisten, var stort foran i det afgørende tredje sæt, men danskerne fik med fire point i træk kæmpet sig tilbage i opgøret og fik næsten kontakt.

Det sidste point blev desværre koreansk, og dermed var Danmark nødsaget til at vinde de resterende tre kampe, hvis billetten til Uber Cup-semifinalen skulle blive en realitet.

- Vi kæmper med alt, hvad vi har. Vi var så tæt på, det er virkelig utur, siger Sara Thygesen til TV 2 SPORT.

2. Damesingle: Kim Gaeun - Line Christophersen 2-1

 • 1. sæt: 10-21
 • 2. sæt: 21-9
 • 3. sæt: 21-16
 • 47 minutter

Line Christophersen kunne ikke leve op til kravet om at holde Danmark inde i holdkampen mod Sydkorea.

Den 22-årige damesingle spillede ellers flot i begyndelsen af kampen mod sydkoreanske Kim Gaeun, men de to sidste sæt var præget af for mange fejl fra danskerens ketcher.

Dermed vinder Sydkorea holdkampen med 3-0 og er videre til semifinalen mod Japan.

- Jeg får lavet sindssygt mange fejl, og det er først til sidst, jeg finder mit spil frem, siger Line Christophersen til TV 2 SPORT.

Derfor blev det ikke aktuelt at spille damedoublen med Alexandra Bøje og Amalie Magelund samt Line Kjærsfeldts single.